Popust od 20 % na sve trajne lakove i UV gelove uz kod "GEL"

Prijava

Administracija računa

UV gelovi

Kocka_2

Akril

Mogu li pomiješati akrilni prah s UV gelom?

Da, možete. Ali radije nanesite gel na kist i potom ga namočite u akril. Ukoliko ga miješate direktno u bočici, sljedeći dan bi vam se gel već mogao stvrdnuti. Najbolje da probate naš već pripremljen akrigel, koji (kao što već u nazivu vidite) sadrži već pomiješan gel i akril, i sigurno nećete brinuti o stvaranju grudvica ili da će vam se u bočici stvrdnuti.

Što trebam učiniti ako se akril prebrzo stvrdne?

Ako vam u radu s akrilom prija malo sporiji tempo, umjesto klasičnog liquida možete korisiti sporosušeći liquid. S njim ćete imati dovoljno vremena za savršeno oblikovanje nokta.

 

 

Mogu li na akril koristiti gelove u boji i trajne lakove?

Da, naravno. UV gelovi i trajni lakovi dobro se drže na akrilu.

Koji je postupak modeliranja akrilom?

Štapićem narančinog drveta pažljivo potisnite kožicu oko noktiju do rubova. U tome si možete pomoći s uklanjivačem kutikula "Cuticle Remover ”. Nokat možete namazati dehidratorom Nail Prep, koji nije dio seta, ali odmašćuje površinu nokta i pomaže boljem prianjanju Primera. Cijelu površinu nokta matirajte brusnim blokom, kako na noktu ne bi ostalo sjajnih mjesta. Time ćete spriječiti brzo odljepljivanje akrila s nokta.

Izaberite odgovarajuću veličinu tipse, probajte više veličina prisloniti na nokat. Na tipsu odgovarajuće veličine nanesite ljepilo na dio koji se lijepi na nokat. Pod kutom od 45 ° prislonite na nokat - na taj ćete način izbjeći stvaranje zračnih balončića u ljepilu, koji mogu prouzročiti infekcije ili gljivice na noktima. Višak ljepila uklonite vaticom. Tipsu skratite uz pomoć giljotine na duljinu i oblik koji želite. Prijelaz između tipse i nokta turpijajte sve dok se ne izgubi, dok ne bude nevidljiv. Ali ne turpijajte svoj prirodni nokat! Ponovno pređite preko cijelog nokta brusnim blokom. Nanesite na nokat Acid Primer za bolje prianjanje akrila i ostavite da se osuši.

Pripremite si liquid u staklenoj posudici, akrilni prašak i kist. Kist namočite u liquid i potom u akrilni prašak. Vrhom kista oblikujte malu kuglicu i nanesite je na pripremljen nokat. Pazite, morate raditi brzo, jer akril se brzo suši i stvrdne! Ako želite, na primjer, bijeli vrh nokta, prvo nanesite bijeli akrilni prah, a potom primijenite prozirni. Sada možete nokte turpijati do željenog oblika i nanijeti top coat za blistav sjaj.

Na kraju nanesite njegujuće ulje na područje oko noktiju i modeliranje je završeno!

MessageOK dotazy

Opći upiti

Mogu li vratiti ili zamijeniti proizvod?

Niste potrefili želejnu nijansu trajnog laka ili proizvod nije bio kakvim ste ga zamislili? Ne morate čekati na zamjenu robe jer ćemo vam odmah vratiti novac na vaš račun. Dovoljno je, kada ispunite naš online obrazac i zapakiranu robu pošaljite na adresu Packeta International s.r.o. – HR post, ID 91283426, Stancija Kaligari 3, Žbandaj, 52440 Poreč. Pošiljku šaljite isključivo putem Hrvatske pošte. Molimo, ne šaljite pouzećem, te pošiljke neće biti preuzete. Čim primimo vraćenu robu, odmah vam šaljemo novac nazad na vaš račun.

Kakav je postupak reklamacije?

UV/LED lampa vam je prestala raditi ili ste možda dobili oštećenu robu? Sve to možete bez problema reklamirati preko našeg online obrasca za reklamacije.

Kako mogu otkazati narudžbu ili dodati proizvode postojećoj narudžbi?

Dodavanje proizvoda u već urađenu narudžbu moguće je samo u slučaju ako je narudžba neplaćena ili ste odabrali plaćanje pouzećem. U tom slučaju (i u slučaju poništavanja cijele narudžbe) napišite svoj zahjev putem e-pošte na info@naninails.sk. Dodavanje proizvoda na već plaćenu narudžbu nije moguće.

GoPay plaćanje nije uspješno, kako mogu promijeniti način plaćanja?

Ukoliko niste uspjeli platiti karticom, GoPay platforma za plaćanje će vas preusmjeriti na Cancel Page, gdje možete ponoviti uplatu karticom ili oblik plaćanja možete promijeniti u bankovni prijenos ili pouzećem.

Ako robu naručim sada, kada ću je imati kod kuće?

Narudžbe plaćene pouzećem ili on-line karticom za plaćanje izvršene do 15:00, šaljemo isti radni dan. Ukoliko narudžbu izvršite nakon tog termina, šaljemo je naredni radni dan. Čim pošiljku isporučimo prijevozniku, informirat ćemo vas putem SMS-a ili e-pošte. U ovom trenutku prijevoznik ima rok za dostavu paketa vama. Različiti prijevoznici također imaju različite rokove:

Overseas Express – Dostava u roku od 3 - 5 radnih dana od otpreme

Hrvatska pošta – Dostava u roku od 3 - 5 radnih dana od otpreme

Packeta - Dostava na mjesto preuzimanja – Dostava u roku od 3 - 5 radnih dana od otpreme

Zašto se UV gel ili trajni lak stvrdnuo?

Svaki materijal zahtjeva pravilno skladištenje i rukovanje, koje će mu osigurati dug životni vijek. Kako postupati sa pojedinačnim proizvodima, piše na njihovom pakovanju. Materijale držite podalje izvora grijanja i ne izlažite ih naglim promjenama temperature. Također ih ne izlažite suncu - rad na svježem zraku je zaista ugodan, ali sunčeve UV zrake učinit će da se vaš omiljeni gel ili trajni lak brzo stvrdne.

Odgovara li nijansa na fotografiji proizvoda stvarnosti?

Mi u NaniNails znamo vrlo dobro, da slike proizvoda raznih proizvođača često znaju prevariti. Nijansa koju ste vidjeli u e-trgovini ne odgovara onome što ste potom doma isprobali. Zato smo mi sve naše proizvode sami ponovno uslikali, a u editoru smo podesili ono što fotoaparat nije dobro uhvatio i tek ove fotografije ćete pronaći uz sve UV gelove, trajne lakove, ukrase itd. koje imamo. To je ono na što mi možemo utjecati. Što se tiče pojedinačnih nijansi, nekad zavisi i od toga na kakvom uređaju ili monitoru gledate sliku. Ako niste sigurni da vaš PC monitor ima ispravno podešene boje, pokušajte pogledati na smartphone-u s pojačanim svjetlom ekrana. Ako ni tada niste sigurni, obratite se nama - sve nijanse imamo uvijek pri ruci i možemo ih usporediti za vas.

Kod vas sam kupila LED lampu ali mogu li u njoj sušiti sve vaše gelove?

Da, sve trajne lakove u boji možete otvrdnuti pod kupljenom UV/LED lampom.

Želim kupiti set za nokte, no sadrži li on stvarno sve što mi treba? Trebam li još nešto kupiti?

Ne bojte se, kada otvorite jedan od naših setova, uvjerit ćete se da vam zaista ništa ne nedostaje. Mi mislimo na sve za vas. Jedino što ne možemo baš pogoditi je vaš ukus :). Zato vam preporučujemo uz set dokupiti omiljene gelove u boji, trajne lakove te razne ukrase i šljokice. Jedino na taj način će vaši nokti zaista izgledati savršeno!

Mogu li koristiti trajni lak i na njega UV gel i obrnuto?

Ukoliko želite da rezultat vašeg rada bude potpuno bez greške i kvalitetan, onda ova dva materijala ne biste trebali zajedno korisiti. Ali nitko vam ne brani malo eksperimentirati! Trajni se lakovi uopćeno slažu sa UV gelovima, tako ih možete isprobati kombinirati. Neke moje klijentice vole nokte modelirati UV gelom, a potom kao sloj u boji staviti trajni lak. Tako ćete izbjeći ponovno čišćenje kistova ili iscurene i uljepljene posudice. Nažalost, rezultat ovakvog postupka ne mogu vam zajamčiti.

Kako koristiti Primer i Prep i koja je razlika između njih?

Oba sredstva se koriste za pripremu noktiju. To su tekućine namijenjene za odmaščivanje i za prianjanje gela ili trajnog laka. Dehidrator vam pomaže dezinficirati i odmastiti površinu nokta. Primer pomaže gelu i trajnom laku dobro prianjati na nokat, zato je nakon nanosa pomalo ljepljiv.
Možete korisiti obje tekućine. Prvo nanesite dehidrator i ostavite da se na zraku osuši. Zatim nanesite primer.
Postoje dvije vrste primera, sa i bez kiseline. Primer sa kiselinom koristi se za modeliranje noktiju akrilom, a bez kiseline za modeliranje UV gelom ili trajnim lakom. Budite oprezni! Ako su vam nokti mnogo oštećeni, primer sa kiselinom radije izostavite.

Koja je razlika između UV gela i trajnog laka?

UV gel se koristi za produljenje nokta. Rad s UV gelom zahtjeva vježbu i pomalo vještine jer se nokat potom mora i oblikovati pomoću šablona ili tipsi za nokte. Suprotno tomu, trajni lak je zgodan za nanošenje na prirodne nokte, bez pruduljenja, nanosi se poput običnog laka za nokte. Jedina je razlika što je trajni lak potom nužno otvrdnuti pod UV/LED lampom za nokte. Ukoliko postupak ispravno uradite, imat ćete sređene nokte i do nekoliko tjedana. To je zgodno i za početnike.

Samo je na vama koji ćete način uređivanja noktiju izabrati. Želite li nježniji i prirodniji izgled, korisite trajni lak. Ako sanjate o dugim sređenim noktima, prionite na modeliranje noktiju UV gelom. Ali ne zaboravite, nokat i dalje raste, zbog toga je potrebno s vremena na vrijeme uraditi korekciju noktiju.

Trajni lak

Kako mogu nanijeti trajni lak? I što mi za to treba?

Za cijeli postupak vam je potrebno nekoliko nužnih stvari, koje ćete sve zajedno pronaći u našim setovima za nokte:

 • UV lampa za nokte
 • Trajni lakovi - bazni, trajni lak u boji i sjaj
 • Primer
 • Štapići narančinog drveta
 • Celulozne vatice
 • Turpija
 • Brusni blok
 • Njegujuće ulje za nokte

Štapićem narančinog drveta pažljivo potisnite kožicu oko noktiju do rubova. U tome si možete pomoći s uklanjivačem kutikula "Cuticle Remover ”.

Nokat možete očisiti dehidratorom Nail Prep, koji odmašćuje površinu nokta i pomaže boljem prianjanju Primera.
Cijelu površinu nokta matirajte brusnim blokom, kako na noktu ne bi ostalo sjajnih mjesta. Time ćete spriječiti brzo odljepljivanje trajnog laka s nokta. Na nokte nanesite Primer ili Primer Bonder. On se brzo samostalno suši na zraku i pripomaže boljem prianjanju trajnog laka na nokte.
Na nokte nanesite tanki sloj Base/Top trajnog laka. To je bazni, tj. završni sloj. Ostavite da se otvrdne pod UV lampom na dvije minute.

Ne skidajte ljepljivi sloj i nastavite s nanošenjem trajnog laka u boji. Ukoliko je potrebno, nanesite još jedan sloj trajnog laka u boji. Ne skidajte ljepljivi sloj.
Želite dodati i šljokice? Ili neke druge ukrase? Upravo sada je vrijeme za to! Šljokice možete nanijeti na ljepljivi sloj i nastaviti sa sljedećim korakom.
Rezultat fiksirajte Base/Top trajnim lakom i ostavite pod lampom na 2-3 minute. Na kraju uklonite ljepljivi sloj. Nokti će vam biti lijepi i sjajni!

Kao zadnje, izmasirajte ruke masažnim uljem, koje potpomaže regeneraciji okolne kože i ležišta nokta.

Kako ukloniti trajni lak s noktiju? Što mi sve treba?

Trajni lak se uklanja s noktiju pomoću metode s aluminijskom folijom.

Potrepštine za uklanjanje:

 • Aceton (čisti, može biti s mirisom, ne bi smio sadržavati lanolin ili druge njegujuće tvari)
 • Grublja turpija, preporučujemo br. 80
 • Vatica
 • Aluminijska folija
 • Štapić narančinog drveta ili ekskavator za nokte koji nije od metala
 • Njegujuće ulje za nokte ili krema

Postupak uklanjanja:

 1. Grubljom turpijom isturpijajte površinski sloj trajnog laka.
 2. Dobro isturpijajte što je više moguće trajnog laka – ali samo sjajni top coat i dio boje. Nikada nemojte turpijati i prirodni nokat. Povrijedit ćete se.
 3. Pripremite komadić vatice i dovoljno širok komad aluminijske folije.
 4. Vaticu dobro namočite u čisti aceton. Ne štedite s acetonom.
 5. Prislonite namočenu vaticu na isturpijan nokat i potom zamotajte prst u aluminijsku foliju, tako da mu napravite naprstak od folije koji će držati vaticu na mjestu.
 6. Ostavite tako aceton djelovati najmanje 10, a idealno bi bilo 15 minuta.
 7. Skinite naprstak od folije i štapićem narančinog drveta pažljivo odstranite smekšani trajni lak. Nikada nemojte silom skidati trajni lak.
 8. Očistite nokat od ostataka trajnog laka i acetona i izmasirajte njegujućim uljem.

Savjet: Olakšajte si rad i isprobajte praktične remover folije za brzo, lako i jednostavno uklanjanje trajnog laka s noktiju.

Koja je razlika između setova Professional, Amazing Line i One Step?

Razlika između setova trajnih lakova je u linijama trajnih lakova i u snazi UV/LED lampi.

One step: Riječ je o jednofaznim trajnim lakovima, na pripremljen i očišćen nokat nanosi se nakon primera samo jedan sloj trajnog laka u boji, koji treba otvrdnuti u UV/LED lampi 30 sekundi. Ovakva manikura je najbrža, ali traje najviše 2 tjedna.

Amazing Line: Riječ je o trofaznim trajnim lakovima, gdje je nužno ispod sloja boje nanijeti bazni sloj, te na kraju završni sloj, sjajni finish. Za savršeno prekrivanje preporučujemo vam nanijeti dva tanka sloja. Ovi trajni lakovi traju do 3 tjedna i imaju prirodniji izgled.

Professional: Riječ je o trofaznim trajnim lakovima, gdje je potrebno ispod sloja boje nanijeti bazni sloj, te na kraju završni sloj, sjajni finish. Trajni lakovi iz linije Professional imaju velike količine pigmenta i prelijepo prekrivaju već nakon nanošenja prvog sloja. Na noktima traju otprilike 3 tjedna.

Koja je razlika između trajnog laka Professional i Amazing Line?

Amazing Line: Riječ je o trofaznim trajnim lakovima, gdje je nužno ispod sloja boje nanijeti bazni sloj, te na kraju završni sloj, sjajni finish. Za savršeno prekrivanje preporučujemo vam nanijeti dva tanka sloja trajnog laka. Ovi trajni lakovi traju do 3 tjedna i izgledaju prirodnije.

Professional: Riječ je o trofaznim trajnim lakovima, gdje je nužno ispod sloja boje nanijeti bazni sloj, te na kraju završni sloj, sjajni finish. Trajni lakovi iz linije Professional sadrže velike količine pigmenta i prelijepo prekrivaju već nakon nanošenja prvog sloja. Traju oko 3 tjedna.

Zašto ne mogu ukloniti trajni lak?

Ne uspijevate odstraniti trajni lak s noktiju, iako ste sigurni da ste sve ispravno uradili i koristili sva potrebna sredstva kao što su čist aceton, gruba turpija, vatice i štapić narančinog drveta? Ukoliko vam se to dogodi pogledajte OVDJE.

Ukoliko radite sve ispravno, ali trajni lak i dalje ne možete ukloniti, isprobajte sljedeće:

Provjerite imate li čisti aceton. Klasični odstranjivač laka neće pomjeriti trajni lak, kao što vam i onaj više njegujući, npr. s lanolinom, neće pomoći, ukoliko je problem u sastavu.

Dajte si vremena i budite strpljive. Ostavite vaticu, koju ste prije namočili u aceton, na noktima dulje vremena, slobodno 20-25 minuta. Nakon prvih 15 minuta, provjerite stanje noktiju, pažljivo probajte ukloniti dijelove trajnog laka, koji su se omekšali, a potom ponovno dodajte aceton na vaticu i zamotajte nokat. Na taj će način svjež aceton prodrijeti do slojeva gdje se trajni lak čvrsto drži i ubrzo potom će popustiti. Trajni lak nikada ne uklanjajte silom! Tako ćete bespotrebno oštetiti i svoj prirodni nokat.

Koristite primer prilikom modeliranja. Služi za to, da bi vam trajni lak bolje i dulje stajao. Ukoliko imate problema sa uklanjanjem, primer vam neće ničemu služiti i možete raditi svoju manikuru i bez njega. Tako ćete lakše moći kasnije trajni lak ukloniti.

Čistite između slojeva ljepljivi sloj. To je prozirna ljepljiva tekućina koja se stvara na površini gelova ili trajnih lakova nakon otvrdnjavanja pod UV/LED lampom. Njegova je uloga spojiti pojedinačne slojeve trajnih lakova kako bi vaša manikura dulje trajala. Ukoliko ljepljivi sloj uklonite sa svakog otvrdnutog sloja, umanjujete čvrstinu vezivanja slojeva te će ih aceton prilikom uklanjanja moći bolje skinuti.

Promijenite bazni lak. Ukoliko ste korisitli extra jak bazni lak, moguće je da ga aceton neće moći s vaših noktiju ukloniti. Isprobajte podlak i nadlak NANI Super Soak, koji se bolje otapaju u dodiru s acetonom i na taj način ćete lakše moći ukloniti trajni lak.

Koristite turpiju. Ako se unatoč svim metodama trajni lak ne može ukloniti acetonom, pažljivo oturpijajte nokat turpijom (ili električnom brusilicom). Koristite hrapavost 150/180 ili 180/240. Pazite da ne oštetite svoj prirodni nokat.

Zašto trajni lakovi slabo prekrivaju?

Ne prekrivaju sve boje trajnih lakova savršeno. One s manjom količinom pigmenta, uglavnom su to svjetlije nijanse, mogu imati manju sposobnost prekrivanja. U tom slučaju nanesite više slojeva. Postoje nijanse koje će najbolje doći do izražaja ako se nanesu na bijelu podlogu, isprobajte i to!

Zašto mi trajni lak ima nabore?

Trajni lak potrebno je nanositi u tankim slojevima. Ukoliko nanesete deblji sloj, stvorit će vam se neugledne neravnine. Zaista ste sigurni da se ne može nanijeti tanji sloj nego što već jeste? Provjerite radi li vam dobro lampa, možda tu leži problem.

Zašto mi trajni lak ne drži?

Najčešći problem pri pripremi noktiju za nanošenje trajnog laka jeste izostavljanje primera. Ukoliko to nije slučaj s vama, greška može biti u nekom drugom koraku. Npr. u izboru baznog laka koji vam ne odgovara. Sve smo drugačije i naši nokti reagiraju na fiziološke promjene u našim tijelima. Isprobajte zato naš podlak Super Soak, s kojim mnogo naših klijentica ima izvrsno iskustvo!

Mogu li koristiti trajni lak i na akrilu?

Trajni lak se može korisiti preko akrila. Njegova izdržljivost će biti ista kao kod nanošenja na UV gelove.

Ukrašavanje

Zašto mi se cijeli sloj počinje ljuštiti sljedeći dan nakon upotrebe pigmenta za poliranje?

Vjerojatno se radi o lošem fiksiranju pigmenta završnim sjajnim slojem. Za korištenje pigmenta za poliranje potrebno je očistiti nokat od viška pigmenta. Važno je i koristiti odgovarajući završni sjaj. Mi vam preporučujemo Chromatic Mirror Finish, koji je upravo namijenjen za korištenje sa pigmentima za poliranje. Pri nanošenju pazite da prekrijete cijelu površinu nokta uključujući rubove. Na ovaj će se način taj sloj dobro zafiksirati i neće se guliti.

Kako se koriste pečati za nokte? Zašto ne mogu prenijeti uzorke s ploče na pečat? Trebam li poseban lak za pečate?

Za uspješan rad s pečatima vam je potreban poseban lak za štampanje (stamping nail polish). Obični lak nema dovoljnu količinu pigmenta, tako da njime neće moći prenijeti motiv. Svaka vrsta pečata čak ima i drugačiju površinu. Ako, na primjer, radite s mekanim prozirnim silikonskim pečatom, samo ga nježno pritisnite na pločicu i motiv će vam biti prenesen. Ako radite sa neprozirnim gumenim pečatom, potrebno je jače pritisnuti. Kada motiv prenesete na nokat, potrebno ga je još premazati nadlakom (top coat-om) kako vam se ne bi zgulio.

Kako napraviti Baby Boomer efekt?

O babyboomer-ima pisala sam mnogo na svom blogu. Više o tome možete pročitati u članku“Kako sazreti za babyboomer”.

Kako se koriste šljokice?

Šljokice možete koristiti na više načina. Možete ih pomiješati s bezbojnim gelom i potom nanositi kistom na nokat ili nanesite tanki sloj gela na nokat, a potom pospite šljokice po njemu.

Kako raditi s vodenim naljepnicama?

Od vodene naljepnice izrežite uzorak koji želite. Taj komadić potopite na par sekundi u posudicu s vodom. Izvadite ga, posušite i stavite na nokat na koji ste već nanijeli prozirni lak ili tanki sloj gela.

Kako se poliraju pigmenti? Zašto se ne mogu polirati?

Specialni pigmenti za poliranje nanose se uz pomoć aplikatora na otvrdnut sjaj bez ljepljivog sloja. Za nanošenje možete korisiti jednostavno samo svoje prste. Ne možete pigment ispolirati? Provjerite da li je zaista namijenjen za poliranje, moguće je da se nanosi na ljepljivi sloj gela.

Uređaji

Koja je razlika između svjetiljki od 48 W, 72 W i 120 W?

Veća snaga lampe potpomaže brže i kvalitetnije otvrdnjavanje materijala. Za trajni lak vam je dovoljna lampa manje snage, ali za UV gelove preporučujemo lampe s jačom snagom (zbog debljeg sloja upotrijebljenog materijala).

Koji usisivač prašine odabrati?

Prije kupovine usisivača prašine, zapitajte se, koliko ćete ga često korisiti tj. za svoje nokte doma ili u salonu za rad s klijentima. Za rad u salonu bit će vam potreban usisivač sa jačom snagom. Što mu je veća snaga, bolje će usisati sav izbrušeni materijal.

 

 

Koju brusilicu za nokte kupiti?

Prije nego si kupite brusilicu, zapitajte se, koliko ćete je često korisiti tj. za svoje nokte doma ili u salonu za rad s klijentima. Za rad u salonu bit će vam potrebna brusilica jače snage, s više okretaja (minimalno 25 000 okretaja) i s boljom izdržljivošću. Zatim je samo još do vas, želite li korisiti nožnu papučiću za upravljenje smjerom rada brusilice. Ako tražite brusilicu za kućnu uporabu, najbitnije vam je imati onu s desnim i lijevim hodom kako biste lakše mogli brusiti materijale na obje ruke.

UV gelovi

Mogu li na nokte modelirane poligelom nanijeti uobičajene UV gelove i trajne lakove?

Naravno da i druge materijale možete kombinirati s polygelom. Ako želite nastaviti ukrašavati lak, radite onako kako ste navikli. Nokat modeliran polygelom ni u čemu se ne razlikuje od nokta modeliranog UV gelom, akrilom ili akrigelom.

Mogu li koristiti klasičan cleaner umjesto polyliquid sredstva?

Prilikom rada s polygelom, uvijek namočite kist u polyliquid. Cleaner nije pogodan za ovakvu oporabu. Sadrži dosta nižu koncentraciju sastojka pod nazivom Isoprophyl Alcohol, znači glavne komponente oba proizvoda. Viša koncentracija ovog sastojka presudna je za jednostavan rad s polygelom.

Trebam li koristiti primer i bazu prije nanošenja poligela?

Kao i kod ostalih uobičajenih materijala za modeliranje noktiju, upotreba primera dobar je način kako osigurati da polygel što bolje prianja uz nokat. Base vam s druge strane nije potreban, ali ako ste se već navikli da ga korisite prije modeliranja, zasigurno nećete ništa pokvariti.

Kako raditi sa šablonima za nokte?

Rad sa šablonima za nokte nije ništa teži nego rad s tipsama. Kako bismo vam to što bolje objasnili, pripremili smo za vas kratki video tutorijal.

Što trebam učiniti ako je moj gel vrlo tečan i teško je s njim raditi?

UV gelovi su veoma osjetljivi na promjenu okolne temperature. Ako ne možete raditi s njima ispravno, probajte ih staviti na par trenutaka u hladnjak. Čim se okolna temperatura smanji, gel će biti gušći .

Koja je razlika između duge i kratke ljepljive površine tipse?

Tipsu s kratkim utorom za ljepljenje možete korisiti ukoliko želite raditi modeliranje nokta na kratkom ležištu nokta. Ima još jednu dobru stranu, a to je da prirodno kopira oblik i luk vašeg prirodnog nokta. Unatoč tomu, više se koriste tipse s dubljim utorom za ljepljenje.

Kako oblikovati C krivulju?

C luk je kod modeliranja noktiju gelom ili akrilom jednostavno neizostavan. Neki ga zovu također i stresnom točkom nokta, koja sprječava noktu da se slomi i pri tom vas povrijedi. Bez ovog luka, nokat bi mogao otpasti ili izgledati neprirodno. C luk oblikujte tako da bi njegova najviša točka bila otprilike na ⅓ duljine nokta od zanoktice. Ukoliko ste tek počeli sa modeliranjem noktiju, uzmite si gušći gel koji neće curiti i bit će vam lakše s njim raditi. Uzmite kuglicu gela i počnite je razmazivati na nokat prema krajevima nokta. Luk bi se polako trebao već oblikovati i ponovno opadati.

1. Ano 2. Ne

1. Da; 2. Ne

Zašto gel neće da se stvrdne u lampi

Različiti gelovi imaju različite količine pigmenta, a vi vjerojatno imate problem s nekom od tamnih nijansi. Te nijanse imaju najveću količinu pigmenta tako da se moraju dulje otvrdnjavati u lampi. Nanosite ih u veoma tankim slojevima. U UV lampi trebali bi otvrdnjavati 1-2 minute dulje nego obično, a u LED lampi 30 sekundi dulje. Potom možete nanijeti drugi tanki sloj i ponoviti postupak. Za takve nijanse koristite finish gel bez ljepljivog sloja, koji ćete ponovno nanijeti u jednom tankom sloju.

Zašto peče gel dok se suši u lampi?

UV gel će vas peći dok vam je ruka pod lampom ukoliko ste previše izbrusili i oštetili nokat. Njegova površina je potom veoma osjetljiva na promjenu temperature. Imam za vas mali savjet: ako vas peče pod noktima, samo izvadite ruku iz lampe, pustite koji trenutak da bol prođe i slobodno je vratite u lampu na ostatak vremena. Najviše će vas peći prvi slojevi građevinskog gela, kasnije vas ovaj problem ne bi trebao više mučiti.

Zašto taj sjaj ne sjaji?

Ako nokte previše opterećujete i služite se sjajem s ljepljivim slojem, moguće je da ćete nakon nekoliko dana primjetiti da se vaši nokti više ne sjaje. U tom slučaju vam preporučujem isprobati sjaj bez ljepljivog sloja, koji će vam zasigurno puno dulje trajati. Lako se nanosi, lagane je konzistencije, vrlo se sjaji i ne žuti.

Zašto puca završni sjaj na mojim noktima?

Razlog mogu biti i loše žarulje vaše lampe. Važno je i koji ste materijal koristili prije finish-a. Svaki materijal ima drugačiju čvrstoću – na primjer UV gel je tvrđi nego trajni lak, a trajni lak je tvrđi od običnog laka za nokte. Uvijek koristite lak za sjaj koji se slaže sa baznim lakom koji ste nanijeli. Ako je sjaj veoma tvrd (namijenjen korištenju na UV gelovima), na trajnom laku i na običnom laku sigurno će vam popucati. Budite pažljivi - nekad problem može biti ako je jednostavno suviše hladno!

Zašto mi gel ne drži? Zašto mi se ljušti s noktiju?

Može postojati mnogo razloga zašto vam gel spada s noktiju. Jedan od najčešćih je neispravna priprema nokta prije modeliranja. Problem, također, može biti i u tome da ste gel nanijeli preblizu kožice nokta. Ako vam se nokti prebrzo maste ili imate neki hormonalni poremećaj, to također može biti razlog. Pogledajte moj blog, gdje sam većinu problema pokrila i objasnila u ovom članku s nazivom: “ Zašto mi gel spada s noktiju?”.

Kako modelirati UV gelom? I što mi za to treba?

Prije no što počnete s modeliranjem noktiju UV gelovima, provjerite imate li sav neophodan alat pri ruci:

 • Primer
 • Cleaner
 • Celulozne vatice
 • Set tipsi za nokte
 • Kist za nokte
 • Giljotina za nokte
 • Ljepilo za tipse
 • Štapići narančinog drveta
 • Turpije
 • Brusni blok
 • Set UV gelova - bazni, za modeliranje, gel u boji i za završni sjaj

Podrežite nokat i očistite celuloznom vaticom namočenom u cleaner. Tako ćete ukloniti masnoće i nečistoće s nokta. Tu istu vaticu nemojte ponovno korisiti da ne biste uklonjene nečistoće vratili s nje nazad na nokat.
Štapićem narančinog drveta pažljivo potisnite kožicu oko noktiju do rubova. U tome si možete pomoći s uklanjivačem kutikula "Cuticle Remover ”. Cijelu površinu nokta matirajte brusnim blokom, kako na noktu ne bi ostalo sjajnih mjesta. Na taj ćete način spriječiti da se UV gel brzo odlijepi od nokta.

Izaberite odgovarajuću veličinu tipse, probajte više veličina prisloniti na nokat. Na tipsu odgovarajuće veličine nanesite ljepilo na dio koji se lijepi na nokat. Pod kutom od 45 ° prislonite na nokat i na taj način ćete izbjeći stvaranje zračnih balončića u ljepilu, koji mogu prouzročiti infekcije ili gljivice na noktima. Višak ljepila uklonite vaticom. Tipsu skratite uz pomoć giljotine na duljinu i oblik koji želite. Prijelaz između tipse i nokta turpijajte sve dok se ne izgubi, dok ne bude nevidljiv. Ali ne turpijajte svoj prirodni nokat! Ponovno pređite preko cijelog nokta brusnim blokom. Nanesite na nokat primer ili bonder za bolje prianjanje gela i ostavite da se osuši.

Tanki sloj baznog gela lagano razvucite od sredine nokta prema krajevima, tako da ne dotiče okolnu kožicu. Ukoliko vam se to ipak dogodi, oprezno ga odstranite s kožice pomoću štapića narančinog drveta. Otvrdnite u lampi 2-3 minute.
Počnite s oblikovanjem pomoću gela za modeliranje. Nanesite kuglicu gela na sredinu nokta i oprezno razmažite ka krajevima i nazad. Tako ćete oblikovati tzv. "C luk". Ostavite da se otvrdne pod lampom 2-3 minute i ponovite postupak. Sada gel nanesite sve do kožice. Ostavite ponovno da se otvrdne. Uklonite ljepljivi sloj i isturpijajte nokat do željenog oblika. Sada možete nanijeti gel u boji ili uraditi francusku manikuru uz pomoć kamuflaže i bijelog laka. Na kraju svega, uvijek nanesite završni sjaj - finish UV gel i ostavite da otvrdne u lampi. Kožicu oko noktiju namažite njegujućim uljem.

Niste našli odgovor na svoje pitanje? Pozovite nas telefonom na broj +385 1 784 01 21 radnim danima od 8:00 do 16:00 ili nam pošaljite e-mail na info@naninails.hr. Odgovor ćete sigurno dobiti!

arrow car cart clock hat letters menu kocka_7 kocka_11 kocka_3 nani3 kocka_6 kocka_8 kocka_5 nani5 kocka_2 kocka_10 kocka_vanoce_10 kocka_2 kocka_1 kocka_12 kocka_4 person search star