Popust od 20 % na sve trajne lakove i UV gelove uz kod "GEL"

Prijava

Administracija računa

O kupnji

 1. Dostava i plaćanje
 2. Uvjeti poslovanja
 3. Povrat robe u roku do 30 dana
 4. Reklamacije
 5. Osobni podaci i njihova zaštita
 6. Pravila o korištenju kolačića
 7. Trenutačna zamjena i produljeno jamstvo
 8. Obavijest za Facebook
 9. Praćenje pošiljaka

Dostava i plaćanje

Pošiljke se šalju putem pošte Hrvatska poštaOverseas Express. Svaku narudžbu otpremamo na da primitka plaćanja ili sljedeći dan. Pošiljke poslane uz preuzimanje šaljemo na dan narudžbe (najkasnije do 12:00) ili sljedeći dan. Uobičajeno vrijeme isporuke je 3 - 5 radni dan.

I unatoč tome što se trudimo sve vaše pošiljke maksimalno zaštititi od oštećenja prilikom prijevoza, ponekad se može dogoditi da vam paket stigne oštećen.

Zbog toga vam preporučujemo prilikom preuzimanja provjeriti stanje pošiljke (broj paketa, neoštećenost trake, oštećenje kutije itd.) i odbiti preuzimanje nepotpune ili oštećene pošiljke. O odbijanju preuzimanja pošiljke nužno je telefonski obavijestiti prodavatelja na telefonu +385 1 784 01 21.

O skrivenom oštećenju pošiljke (roba je nepotpuna ili oštećena) koje je otkriveno nakon preuzimanja korisnik je dužan obavijestiti prijevoznika bez nepotrebnog odlaganja i zatražiti sastavljanje zapisnika o šteti. Za brzo rješavanje štete nužno je zapis o šteti poslati predavatelju poštom ili e-poštom.

Prijevoznik ima pravo uvjeriti se u stvarno stanje oštećenja ili djelomičnom gubitku pošiljke. Iz ovih razloga klijent ne smije s oštećenom pošiljkom na bilo koji način manipulirati i dužan je sačuvati i ambalažu u kojoj mu je oštećena pošiljka dostavljena.

Ako naručite robu u vrijednosti većoj od 45 EUR, dobit ćete BESPLATNU dostavu.

Sve su cijene navedene uključujući PDV.

Način dostave

Plaćanje unaprijed

Overseas Express - Dostava paketa na adresu

Dostava u roku od 3 - 5 radnih dana od otpreme

    3,6 EUR*

Hrvatska pošta - Dostava paketa na adresu

Dostava u roku od 3 - 5 radnih dana od otpreme

    3,9 EUR*

Packeta - Mjesta za preuzimanje

Dostava u roku od 3 - 5 radnih dana od otpreme

    3,6 EUR*

* PREUZIMANJE + 1 EUR uz cijenu pošiljke

Vrati se na vrh

Uvjeti poslovanja

Opće odredbe

Informacije o trgovačkom društvu

NaniNails s.r.o.
Baška 278
739 01 Baška
Češka Republika
email web trgovine: info@naninails.hr
tel: +385 1 784 01 21

NaniNails s.r.o.
Registar: Županijski sud u Ostravi
MBO:29391920
OIB: 40826101879
PDV ID: CZ29391920

IBAN: HR322 3900 0111 0131 3724
BIC/SWIFT: HPBZHR2X

Temeljni kapital društva: 8096 EUR (200 000 CZK)

Osobe ovlaštene za zastupanje: David Peterek, direktor i Tomáš Kuča, direktor.

Korisnik je osoba koja koristi web stranicu www.naninails.hr isto kao i svaki kupac i posjetitelj web stranice www.naninails.hr.  

Potrošač, u svojstvu kupca, sklapa ugovor o kupoprodaji s društvom NaniNails s.r.o., Baška 278, 739 01 Baška (dalje u tekstu: Prodavatelj), u svojstvu prodavatelja.

Pravne osobe kao kupci podliježu primjeni Zakona o obveznim odnosima i Zakona o elektroničkoj trgovini, te se na njih ne primjenjuje Zakon o zaštiti potrošača.

Na pravne osobe kao kupce ne odnose se odjeljci ovih Uvjeta korištenja o materijalnim nedostatcima proizvoda, reklamaciji i pravu na jednostrani raskid. U navedenim slučajevima primjenjuju se relevantne odredbe Zakona o obveznim odnosima i Zakona o elektroničkoj trgovini. Prodavatelj može prema svome izboru pravnoj osobi omogućiti u svakom konkretnom slučaju prava koja ima kupac koji je potrošač.

Sklapanje ugovora o kupoprodaji putem web stranice www.naninails.hr regulirano je u skladu sa zakonskim odredbama uzimajući u obzir naročito načela i odredbe direktiva i uredaba Europske unije. Sklapanje ugovora putem web stranice www.naninails.hr predstavlja sklapanje ugovora na daljinu.

Ovi Uvjeti korištenja predstavljaju i predugovornu obavijest na način kako je ista regulirana Zakonom o zaštiti potrošača.

Sredstva daljinske komunikacije jesu sva sredstva koja se bez istodobne fizičke prisutnosti trgovca i potrošača mogu koristiti za sklapanje ugovora na daljinu, kao što je internet i elektronička pošta.

Značenje izraza navedenih u ovim Uvjetima korištenja

Prodavatelj - trgovačko društvo NaniNails s.r.o., Baška 278, 739 01 Baška

www.naninails.hr - web stranica u vlasništvu Prodavatelja 

Kupac - svaka osoba koja je nakon pregleda i odabira proizvoda ili usluge izvršila registraciju svojih podataka te naručila proizvod ili uslugu

Korisnik "NaniNails" – svaka osoba koja web stranicu „www.naninails.hr“ koristi u svrhu ostvarivanja kupnje proizvoda oglašenih na istoj ili dobivanja informacija o pojedinom proizvodu

Korištenje „www.naninails.hr“ – pristup stranici www.naninails.hr radi dobivanja informacija o sadržaju iste i/ili ostvarivanja web trgovina

Online kupnja ili web trgovina – ostvarivanje kupnje proizvoda putem „ www.naninails.hr

Proizvodi – svi proizvodi koji su istaknuti na „ www.naninails.hr“, a koje je moguće kupiti putem web trgovine.

Elektronska komunikacija – posjećivanjem web trgovine, osoba komunicira elektronskim putem. Time prihvaća da svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji koji su Vam dostavljeni elektronskim putem zadovoljavaju pravne okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku.

Opće odredbe Uvjeta korištenja

 1. Nositelj svih prava na internet stranici  www.naninails.hr je Prodavatelj. Sve Kupce koji obavljaju narudžbu putem web stranice Prodavatelja upućujemo da se upoznaju s Uvjetima korištenja Prodavatelja. Za Kupca će biti važeći oni Uvjeti korištenja koji su na snazi u trenutku sklapanja Ugovora s Prodavateljem. Kupac će označavanjem potvrditi na za to predviđenom mjestu prilikom narudžbe da Uvjete korištenja u cijelosti razumije i prihvaća. Uvjeti korištenja će biti dostavljeni Kupcu na njegovu e-mail adresu. U slučaj postojanja nejasnoća u Uvjetima korištenja, Kupac se može obratiti Prodavatelju.
 2. Korisnike upućujemo da se prije same kupovine upoznaju sa ovim Uvjetima korištenja te da iste redovno provjeravaju, kako bi bili upoznati sa svim pravima i obvezama, a u slučaju postojanja nejasnoća mogu se obratiti Prodavatelju.
 3. Ovi Uvjeti korištenja primjenjuju se na prava i obveze koja se odnose na kupnju proizvoda ili usluga putem web trgovine Prodavatelja te prava i obveze koje proizlaze iz sklapanja Ugovora o prodaji na daljinu (u daljnjem tekstu: Ugovor) između potrošača kao krajnjeg kupca i Internet trgovine Prodavatelja, smatraju se sastavnim dijelom takvih ugovora u odnosu na uvjete i način naručivanja proizvoda, cijene proizvoda, načina plaćanja, jamstva, reklamacija i povrata, dostave, zaštite tajnosti osobnih podataka i druga pitanja vezana uz korištenje „www.naninails.hr “ i online kupnje.
 4. Kupac može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Ugovor u ime i za račun maloljetnika i potpuno poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici, a djelomično poslovno sposobne osobe ugovor mogu zaključiti samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika ili skrbnika. Za postupanje suprotno ovoj odredbi Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.
 5. Ovi uvjeti poslovanja i reklamacije u obliku važećem na dan sklapanja ugovora o kupoprodaji neodvojivi su dio ugovora o kupoprodaji. U slučaju sklapanja ugovora o kupoprodaji u pismenom obliku u kojem će se dogovoreni uvjeti razlikovati od ovih uvjeta poslovanja i reklamacije, odredbe ugovora o kupoprodaji imat će prednost ispred ovih uvjeta poslovanja i reklamacije. Novo dogovoreni uvjeti poslovanja ne mogu biti u sukobu s ostalim pravnim uredbama (skraćivanje roka za povrat robe, jamstvenog razdoblja i sl.).
 6. U svrhu ovih uvjeta poslovanja i reklamacije dodatnim ugovorom se smatra ugovor kojim kupac dobiva robu ili mu se pruža usluga koja je povezana s predmetom danog ugovora o kupoprodaji, ako prodavatelj ili treća strana na osnovi svojeg sporazuma isporučuju robu ili pružaju uslugu.
 7. Prikazana kupoprodajna cijena za robu na bilo kojoj internetskoj stranici elektroničke trgovine kojom upravlja prodavatelj sadrži i porez na dodanu vrijednost u utvrđenoj visini u skladu s važećim pravnim propisom Republike Hrvatske. Ne uključuje cijenu za prijevoz robe ili ostale neobavezne usluge. Sve trgovačke i ostale akcije vrijede do isteka zaliha, osim ako uz danu robu nije drugačije navedeno.
 8. Prodavatelj sve materijale, fotografije i tekst postavlja na web stranicu u dobroj namjeri kako bi kupcu olakšao odabir prilikom kupovine. Prodavatelj ne jamči da fotografije proizvoda u potpunosti odgovaraju izgledu samog proizvoda. Moguće su razlike stvarnog proizvoda i fotografije proizvoda te opisanog proizvoda na ovim stranicama, ukoliko proizvođač izmijeni neku od karakteristika ili sadržaj proizvoda. Svi opisi se redovito i detaljno provjeravaju.
 9. Pravo je prodavatelja bilo kada izmijeniti kupoprodajnu cijenu robe koja je navedena na internetskoj stranici elektroničke trgovine, u pogonu prodavatelja. Ovakva se promjena ne odnosi na kupoprodajne ugovore sklopljene prije promjene cijene, bez obzira što roba još uvijek nije isporučena.

Web trgovina – sklapanje i raskid ugovora o prodaji

 1. Ugovor o kupoprodaji sklapa se na temelju prijedloga koji prodavatelju šalje kupac u obliku ispunjenog i poslanog obrasca putem internetske stranice prodavatelja koju je poslao prijedlog za njegovo sklapanje. Predmet ugovora je otplatni prijenos vlasničkog prava na robu koju kupac želi za kupoprodajnu cijenu i pod uvjetima navedenima u toj narudžbi se obvezuje isporučiti sve naručene proizvode u roku od maksimalno 30 radnih dana.
 2. Nakon slanja narudžbe na adresu e-pošte bit će poslana automatski generirana poruka o primitku narudžbe u elektronički sustav prodavatelja. U slučaju potrebe moguće je da na adresu e-pošte kupca budu poslane sve dodatne informacije u vezi narudžbe.
 3. Potvrda o primitku narudžbe sadrži informacije o tome da je prodavatelju dostavljena narudžba i ujedno je prihvaćanje prijedloga za sklapanje ugovora o kupnji.
 4. Zatim će na adresu e-pošte kupca biti poslana informacija koja sadrži obavijest o tome je li narudžba kupca prihvaćena. Prihvaćanje narudžbe sadrži informaciju o nazivu i specifikaciji robe čija je prodaja predmet ugovora o kupoprodaji, zatim podatke o cijeni robe i/ili ostalih usluga, podatke o planiranom roku isporuke robe, naziv i podatke o mjestu gdje se roba treba isporučiti i podatke o eventualnoj cijeni, uvjetima, načinu i roku dostave robe na dogovoreno mjesto dostave robe za kupca, podatke o prodavatelju (trgovački naziv, sjedište, MBO, broj upisa u trgovački registar i sl.), eventualno i ostale potrebne podatke. Nakon preuzimanja narudžbe poslat ćemo vam e-mail u kojemu ćemo vas pozvati na procjenu kupljenih proizvoda.
 5. Sklapanje ugovora o kupoprodaji nastaje primitkom prihvaćanja narudžbe u elektroničkom ili pisanom obliku.
 6. Prodavatelj je jasnim, jednoznačnim, razumljivim i nezamjenjivim načinom prije slanja narudžbe obavijestio kupca o predugovornim informacijama koje se odnose na uvjete reklamacije, plaćanja, poslovanja, prijevoz i ostale uvjete poput: glavne osobine robe ili karakter usluga, trgovački naziv i sjedište prodavatelja, telefonski broj i kontakt prodavatelja, adresi na kojoj kupac može reklamirati robu ili usluge, ukupnoj cijeni robe ili usluge s uključenim PDV-om, uvjetima plaćanja, uvjetima isporuke, roku u kojem se obvezuje isporučiti uslugu, o pravu kupca da raskine ugovor, o pružanju obrasca za raskid ugovora, o informaciji da ako kupac raskine ugovor snosi troškove povezane s povratom robe prodavatelju i drugo.

Prava i obveze prodavatelja

Prodavatelj je dužan:

a) u slučaju potvrde narudžbe u obliku prihvaćanja prodavatelj je dužan kupcu isporučiti robu u dogovorenoj količini, roku i kvaliteti i zapakirati ga i osigurati prijevoz na način potreban za njegovu zaštitu,

b) osigurati da isporučena roba zadovoljava važeće pravne propise RH,

c) poslati potvrdu o sklapanju ugovora o kupoprodaji na trajnom nosaču, na primjer putem e-maila.

d) najkasnije zajedno s robom predati kupcu u elektroničkom ili pisanom obliku sve potrebne dokumente za preuzimanje i korištenje kupljene robe.

Prodavatelj ima pravo da mu kupac u potpunosti i pravovremeno plati kupoprodajnu cijenu za isporučenu robu.

U slučaju nedostupnosti robe ili isteka zaliha prodavatelj nije u mogućnosti kupcu isporučiti robu u roku dogovorenom u ugovoru o kupoprodaji utvrđenom ovim uvjetima poslovanja i reklamacije ili po dogovorenoj kupoprodajnoj cijeni, dužnost je prodavatelja kupcu ponuditi zamjensku robu, eventualno mogućnost raskida ugovora o kupoprodaji (storno narudžbe). Raskid ugovora o kupnji ili storno narudžbe moguće je ako kupac pošalje e-mail. U slučaju da kupac podmiri kupoprodajnu cijenu ili njezin dio, dužnost je prodavatelja vratiti već podmirenu kupoprodajnu cijenu ili njezin dio u roku od 14 dana od dana primitka e-maila o raskidu ugovora o kupnji odnosno storna narudžbe za kupca na račun koji je on utvrdio, osim ako se ugovorne strane ne dogovore drugačije. Ako kupac ne primi zamjensku robu koju nudi prodavatelj niti ne raskine ugovor o kupnji, prodavatelj je ovlašten raskinuti ugovor o kupnji. U slučaju da kupac podmiri kupoprodajnu cijenu ili njezin dio, prodavatelj je dužan kupcu vratiti već podmirenu kupoprodajnu cijenu ili njezin dio u roku od 14 dana od dana primitka raskida ugovora o kupnji.

Prava i obveze kupca

Prodavatelj je kupca upoznao s dužnošću plaćanja kupoprodajne cijene. Ova dužnost dio je narudžbe.

Prava kupca: Kupac ima pravo na isporuku robe u količini, kvaliteti, terminu i mjestu koje su dogovorile ugovorne strane.

Obveze kupca:

a) platiti dogovorenu kupoprodajnu cijenu prodavatelju u dogovorenom roku plaćanja, uključujući troškove za dostavu naručene robe,

b) preuzeti robu koju je naručena i isporučena

c) na otpremnom listu potvrditi preuzimanje robe svojim potpisom ili potpisom osobe koju je ovlastio.

O zaštiti Vaših osobnih podataka možete saznati na: osobni podaci i njihova zaštita, dok o načinu korištenja i upravljanja kolačićima možete saznati na: postavke privatnosti.

Cijena proizvoda i način plaćanja

 1. Cijene proizvoda su maloprodajne. Cijene proizvoda i cijene dostave izražene su u kunama te je u istima sadržan pripadajući PDV
 2. Prodavatelj je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti kao što je ovlašten bez prethodne obavijesti mijenjati cijene isključivo za web shop. Također, Prodavatelj je ovlašten bez prethodne obavijesti odrediti cijenu nižu od redovne za pojedini proizvod, grupu proizvoda i/ili za sve proizvode, kao i za određeni način plaćanja, a štoobuhvaća, među ostalim, akcijsku prodaju, rasprodaju, sezonsko sniženje, prodaju proizvoda s greškom i prodaju proizvoda kojima istječe rok uporabe.
 3. Kupoprodajna cijena za robu koja je dogovorena u ugovoru o kupoprodaji između kupca i prodavatelja navedena je u prihvaćanju narudžbe. Ako je kupoprodajna cijena navedena u potvrdi dostave narudžbe viša od cijene za identičnu robu navedene u ponudi elektroničke trgovine u trenutku kada kupac pošalje narudžbu, prodavatelj će kupcu poslati elektroničku poruku s informacijom o ponudi nove kupoprodajne cijene u drugom iznosu koji se smatra prijedlogom prodavatelja za sklapanje novog ugovora o kupoprodaji koji kupac izričito mora potvrditi e-mailom ili pismeno kako bi došlo do valjanog sklapanja ugovora o kupoprodaji.

Plaćanje

Kupac se obvezuje prodavatelju platiti kupoprodajnu cijenu uključujući troškove za isporuku robe u gotovini, odnosno bankovnom karticom (VISA, Visa Electron, MasterCard, Maestro, MasterCard Electronic) prilikom osobnog preuzimanja robe, preuzimanja na mjestu isporuke robe ili bezgotovinskom transakcijom na račun prodavatelja naveden u prihvaćanju narudžbe ili na internetskoj stranici prodavatelja u trenutku prije preuzimanja robe.

Prilikom plaćanja kupoprodajne cijene bezgotovinskom transakcijom na račun prodavatelja danom plaćanja smatra se trenutak kada je cijela kupoprodajna cijena pripisana na račun prodavatelja.

Dužnost je kupca prodavatelju platiti kupoprodajnu cijenu za dogovorenu robu u roku prema ugovoru o kupoprodaji, a najkasnije prilikom preuzimanja robe.

Prodavatelj je ovlašten kupcu odbiti isporuku robe ako kupac prodavatelju ne plati cijelu kupoprodajnu cijenu do trenutka isporuke robe na mjesto, a ugovorne strane nisu dogovorile plaćanje kupoprodajne cijene za robu u ratama.

Montaža, nošenje robe i troškovi s time povezani nisu uračunati u kupoprodajnu cijenu i prodavatelj nije dužan kupcu pružiti ove usluge.

Pravo vlasništva na robi kupac stječe tek potpunim plaćanjem kupoprodajne cijene za robu.

Uvjeti isporuke

Uz svaku robu na internetskoj stranici elektroničke trgovine navedena je uobičajena dostupnost robe s terminom njegove otpreme.

Prodavatelj je dužan kupcu isporučiti stvar bez odlaganja, najkasnije u roku od 30 dana od dana sklapanja ugovora o kupnji, osim ako se u ugovoru o kupnji nisu drugačije dogovorili. Ako prodavatelj nije ispunio ovu dužnost, kupac ga može pozvati da isporuči stvar u odgovarajućem dodatnom terminu koji on odredi. Ako do isporuke stvari ne dođe ni u ovom dodatnom odgovarajućem roku, kupac je ovlašten odustati od ugovora.

Prodavatelj je ovlašten pozvati kupca na preuzimanje robe i prije isteka roka za isporuku robe dogovorenog u ugovoru o kupnji.

Prikaz robe na bilo kojoj internetskoj stranici elektroničke trgovine kojom prodavatelj upravlja samo je ilustrativan. Dimenzije, težina i ostali podaci o robi koji se nalazi u katalozima, prospektima i ostalim pismenim dokumentima prodavatelja koji se nalaze na internetskoj stranici elektroničke trgovine prodavatelja dobiveni su od proizvođača i mogu se razlikovati od stvarnosti za +- 1% od navedene vrijednosti.

Obveza je kupca preuzeti robu na dogovorenom mjestu u skladu s ugovorom o kupoprodaji ili na drugi način u vrijeme prije isporuke robe. Kupac je dužan preuzeti robu u vremenskom roku koji su prodavatelj ili njegov zastupnik i kupac dogovorili u ugovoru o kupoprodaji ili na drugi način u vrijeme prije isporuke robe.

Ako prodavatelj kupcu dostavi robu na mjesto i u vremenskom roku, dužnost je kupca preuzeti robu osobno ili osigurati da robu preuzme osoba kojoj je kupac dao punomoć. Dužnost je treće osobe opunomoćene za predaju robe predati prodavatelju kopiju prihvaćanja narudžbe. S trenutkom dostave robe kupcu roba se smatra isporučenom. Pod dostavom robe kupcu razumije se isporuka robe na mjesto, njezino preuzimanje od strane kupca ili treće osobe koju je kupac opunomoćio i potpisivanje protokola o plaćanju kupoprodajne cijene i dostavi i predaji robe kupcu ili trećoj osobi koju je kupac opunomoćio.

U slučaju potrebe ponovne isporuke robe iz razloga neprisutnosti kupca na mjestu i u vremenskom roku ili ako kupac ne preuzme robu u roku od 7 dana nakon isteka vremenskog roka, bez prethodnog pismenog raskida ugovora o kupnji, za prodavatelja nastupa pravo na podmirenje naknade u visini stvarnih troškova za nastalu štetu za pokušaj neuspješne dostave robe na mjesto.

Dužnost kupca je kontrola zaprimljene pošiljke, ambalaže robe, kao i robe odmah nakon dostave u prisutnosti zastupnika prodavatelja, na primjer, dostavljača. Ako se otkrije oštećenje robe, dužnost je zastupnika prodavatelja omogućiti kupcu sastavljanje zapisnika o karakteru i opsegu oštećenja robe, ispravnost će potvrditi zastupnik prodavatelja. S ovako sastavljenim zapisnikom koji se dostavlja prodavatelju kupac može odbiti preuzeti isporučenu robu s oštećenjem ili potvrditi dostavu robe s oštećenjem i nakon toga reklamirati oštećenja robe kod prodavatelja ili osobe koju je on ovlastio. Ako kupac odbije preuzeti isporučenu robu s oštećenjima, sve svrhovite troškove za povrat robe prodavatelju snosi prodavatelj.

U slučaju da prodavatelj ne isporuči robu, kupac je ovlašten raskinuti ugovor o kupoprodaji i prodavatelj je kupcu dužan vratiti već plaćenu kupoprodajnu cijenu ili njezin dio u roku od 14 dana od trenutka dostave raskida ugovora o kupoprodaji. Novčana sredstava prenose se na bankovni račun koji kupac odredi.

Vrati se na vrh

Povrat robe u roku do 30 dana

Niste odabrali dobru nijansu gel laka ili vas je proizvod razočarao? Ne morate čekati zamjenu robe jer ćemo vam novac vratiti na račun. Samo trebate ispuniti naš online obrazac, pažljivo zapakirati nekorištenu robu i poslati je na adresu Packeta International s.r.o. - HR post (NSC), ID 91283426, Poštanska 9, 10410 Velika Gorica. Robu ne šaljite uz plaćanje pouzećem - takav paket neće biti prihvaćen. Pošiljku šaljite isključivo putem Hrvatske pošte.

U slučaju povrata robe do 30 dana, vraćena roba mora biti nekorištena i originalno zapakirana, inače nećemo moći priznati povrat robe.

Čim zaprimimo vraćenu robu, odmah ćemo vam vratiti novac na račun.

Vrati se na vrh

Reklamacije

Pravilnik o reklamacijama (jamstvo, odgovornost za oštećenja, reklamacije)

Ovaj Pravilnik o reklamacijama uređuje način i uvjete reklamacije oštećenja robe kupljene putem online trgovine NaniNails društva NaniNails s.r.o., sa sjedištem Baška 278, 739 01 Baška, MBO: 29391920, upisanog u trgovačkom registru Županijskog suda u Ostravi, odjel C, uložak broj 38419.

Zapakiranu robu pošaljite na adresu Packeta International s.r.o - HR post (NSC), ID 91283426, Poštanska 9, 10410 Velika Gorica. Robu ne šaljite uz plaćanje pouzećem – takav paket neće biti prihvaćen. Pošiljku šaljite isključivo putem Hrvatske pošte.

Telefonski broj: +385 1 784 01 21

Kontaktni e-mail: info@naninails.hr

 

ONLINE OBRAZAC ZA REKLAMACIJE
U slučaju da ne ispunite uredno obrazac za reklamaciju, može doći do kašnjenja u rješavanju same reklamacije.

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke Proizvoda, sukladno primjenjivim propisima.

Kupac je obvezan obavijestiti Prodavatelja o postojanju vidljivih nedostataka u roku od dva mjeseca od dana kad je otkrio nedostatak, a najkasnije u roku od dvije godine od prijelaza rizika na Kupca.

Kad se nakon primitka stvari od strane Kupca pokaže da stvar ima neki nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari, Kupac je dužan, pod prijetnjom gubitka prava, o tom nedostatku obavijestiti Prodavatelja u roku od dva mjeseca računajući od dana kad je nedostatak otkrio.

Prodavatelj ne odgovara za nedostatke koji se pokažu pošto proteknu dvije godine od predaje Proizvoda.
Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke stvari koje je ona imala u trenutku prijelaza rizika na Kupca, bez obzira je li mu to bilo poznato.
Prodavatelj odgovara i za one materijalne nedostatke koji se pojave nakon prijelaza rizika na Kupca ako su posljedica uzroka koji je postojao prije toga.
Predmnijeva se da je nedostatak koji se pojavio u roku od godine od prijelaza rizika postojao u vrijeme prijelaza rizika, osim ako Prodavatelj ne dokaže suprotno ili suprotno proizlazi iz naravi stvari ili naravi nedostatka.

Prodavatelj ne odgovara za neznatan materijalni nedostatak.

Nedostatak postoji:

 1. ako stvar ne odgovara opisu, vrsti, količini i kvaliteti odnosno nema funkcionalnost, kompatibilnost, interoperabilnost i druge značajke kako je utvrđeno ugovorom o kupoprodaji,
 2. ako stvar nije prikladna za bilo koju posebnu namjenu za koju je potrebna kupcu i s kojom je kupac upoznao prodavatelja najkasnije u trenutku sklapanja ugovora te u odnosu na koju je prodavatelj dao pristanak,
 3. ako stvar nije isporučena sa svom dodatnom opremom i uputama, uključujući upute za instalaciju, kako je utvrđeno ugovorom o kupoprodaji ili
 4. ako stvar nije isporučena s ažuriranjima kako je utvrđeno ugovorom o kupoprodaji.
 5. ako stvar nije prikladna za upotrebu u svrhe za koje bi se stvar iste vrste uobičajeno koristila, uzimajući u obzir sve propise Europske unije i propise Republike Hrvatske, tehničke standarde ili, ako takvih tehničkih standarda nema, primjenjive kodekse ponašanja u određenom području ako oni postoje,
 6. ako stvar ne odgovara kvaliteti i opisu uzorka ili modela koji je prodavatelj stavio na raspolaganje kupcu prije sklapanja ugovora,
 7. ako stvar nije isporučena s dodatnom opremom, uključujući ambalažu, upute za instalaciju ili druge upute, čiji primitak kupac može razumno očekivati,
 8. ako stvar ne odgovara količini ili nema ona svojstva i druge značajke, uključujući one koje se odnose na trajnost, funkcionalnost, kompatibilnost i sigurnost, koji su uobičajeni za stvar iste vrste i koje kupac može razumno očekivati s obzirom na prirodu stvari te uzimajući u obzir sve javne izjave koje su dali prodavatelj ili druge osobe u prethodnim fazama lanca transakcija, uključujući proizvođača, ili koje su dane u njihovo ime, osobito u oglašavanju ili označivanju,
 9. ako je stvar nepravilno instalirana odnosno montirana, a usluga instalacije odnosno montaže čini dio ugovora o kupoprodaji i obavio ju je prodavatelj ili osoba za koju on odgovara ili
 10. ako je stvar za koju je bilo predviđeno da je instalira odnosno montira kupac nepravilno instalirana odnosno montirana od strane kupca, a nepravilna instalacija odnosno montaža posljedica je nedostatka u uputama koje je dostavio prodavatelj ili, u slučaju stvari s digitalnim elementima, koje je dostavio prodavatelj ili dobavljač digitalnog sadržaja ili digitalne usluge.

Ako je Kupac na temelju izjava proizvođača ili njegova predstavnika očekivao postojanje određenih svojstava stvari, nedostatak se ne uzima u obzir ako Prodavatelj nije znao niti morao znati za te izjave, ili su te izjave bile opovrgnute do trenutka sklapanja ugovora ili one nisu utjecale na odluku Kupca da sklopi ugovor.

Prodavatelj ne odgovara za nedostatke ako su u trenutku sklapanja ugovora bili poznati Kupcu ili mu nisu mogli ostati nepoznati.
Prodavatelj odgovara i za nedostatke koje je kupac mogao lako opaziti ako je izjavio da stvar nema nikakve nedostat­ke ili da stvar ima određena svojstva ili odlike.

Pregled stvari i vidljivi nedostaci

Kupac nije obvezan pregledati stvar niti je dati na pregled, ali je obvezan obavijestiti prodavatelja o postojanju vidljivih nedostataka u roku od dva mjeseca od dana kad je otkrio nedostatak.

Ako se utvrdi postojanje materijalnog nedostatka Prodavatelj može imati jednu od sljedećih obveza, sve u skladu sa odredbama Zakona o obveznim odnosima prema izboru potrošača:

 • uklanjanje nedostatka,
 • predaja drugog proizvoda bez nedostatka,
 • sniženje cijene.

Kupac može raskinuti ugovor samo ako je prethodno dao Prodavatelju naknadni primjereni rok za ispunjenje ugovora.

Kupac može raskinuti ugovor i bez ostavljanja naknadnog roka ako mu je Prodavatelj nakon obavijesti o nedostacima priopćio da neće ispuniti ugovor ili ako iz okolnosti konkretnog slučaja očito proizlazi da Prodavatelj neće moći ispuniti ugovor ni u naknadnom roku, kao i u slučaju kad Kupac zbog zakašnjenja Prodavatelja ne može ostvariti svrhu radi koje je sklopio ugovor.

Ako Prodavatelj u naknadnom roku ne ispuni ugovor, on se raskida po samom zakonu, ali ga Kupac može održati ako bez odgađanja izjavi Prodavatelju da ugovor održava na snazi.

Prodavatelj je ovlašten odbiti uklanjanje nedostatka ako su popravak i zamjena nemogući ili bi mu time bili prouzročeni nerazmjerni troškovi uzimajući u obzir sve okolnosti, a osobito vrijednost stvari bez nedostatka, značaj nedostatka i pitanje može li se popravak odnosno zamjena obaviti bez znatnih neugodnosti za kupca.

Kada je Kupac pravna osoba na njega se odnose pravila o materijalnom nedostatku propisana Zakonom o obveznim odnosima te se na njega ne primjenjuju pravila iz ovog odjeljka „Materijalni nedostaci“.

Niže se navodi online obrazac za podnošenje reklamacije.

ONLINE OBRAZAC ZA REKLAMACIJE

Prodavatelj preporučuje osigurati robu prilikom slanja na reklamaciju.Kupac je dužan u Obavijesti o reklamaciji istinito navesti sve tražene podatke, ponajprije točno označiti vrstu i opseg oštećenja robe. Kupac ima pravo reklamirati i kod osobe koju je proizvođač robe ovlastio za vršenje jamstvenih popravaka. Popis ovlaštenih osoba naveden je u jamstvenom listu ili će ga prodavatelj poslati kupcu na njegov zahtjev.

Jamstveno je razdoblje 24 mjeseca od dana dostave robe, osim ako za konkretne slučajeve nije određeno drugačije jamstveno razdoblje.

U slučaju jamstvenog popravka robe produljuje se jamstveno razdoblje za vrijeme tijekom kojega kupac nije mogao koristiti robu.

U slučaju zamjene robe za novu ponovno će početi teći jamstveno razdoblje od preuzimanja nove robe, ali samo za novu robu. U slučaju zamjene robe za novu kupac će dobiti dokument na kojem će biti navedena informacija o zamjeni robe, a eventualne daljnje reklamacije provode se na temelju ugovora o kupoprodaji i dokumenta o reklamaciji.

Rješavanje reklamacije odnosi se samo na oštećenja navedena u Obavijesti o reklamaciji i u potvrdi o reklamaciji robe.

U svrhu reklamacije za više puta ponovljeno uklonjivo oštećenje smatra se pojava jednog uklonjivog oštećenja više od dva puta.

U svrhu reklamacije za veći broj različitih uklonjivih oštećenja smatra se pojava više od tri različita uklonjiva oštećenja istovremeno.

Jednostrani raskid ugovora i povrat

1. Svaki Korisnik ima mogućnost pregledati Uvjete korištenja klikom na link koji se nalazi na dnu svake stranice pod "Uvjeti korištenja", a Kupcu će Uvjeti korištenja biti dostavljeni na predloženu e-mail adresu.

2. Kupac ima pravo raskinuti ugovor o kupnji bez navođenja razloga u roku od 30 dana od dana preuzimanja robe. Ako je jednom narudžbom kupac naručio više komada robe koji trebaju biti isporučeni odvojeno, odnosno ako je riječ o robi koja se dostavlja u više komada ili više pošiljki, rok od 30 dana za jednostrani raskid ugovora započinje teći od dana kada je kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane kupca, a koja nije prijevoznik, predan u posjed zadnji komad ili zadnja pošiljka robe.

Kupac pritom nema pravo na jednostrani raskid Ugovora ako je:

- ugovor o uslugama trgovac u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako usluga bude u potpunosti ispunjena
- predmet ugovora roba ili usluga čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja trgovca, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava potrošača na jednostrani raskid ugovora
- predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču
- predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe
- predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave
- predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima
- predmet ugovora isporuka alkoholnih pića čija je cijena ugovorena u trenutku sklapanja ugovora, a dostava može uslijediti tek nakon 30 dana, ako je cijena ovisna o promjenama na tržištu koje su izvan utjecaja trgovca
- potrošač posebno zahtijevao posjet trgovca radi obavljanja hitnih popravaka ili poslova održavanja, s time da ako prilikom takvog posjeta, uz one usluge koje je potrošač izrijekom zahtijevao, trgovac pruži i neke druge usluge, odnosno isporuči i neku drugu robu osim one koja je nužna za obavljanje hitnih popravaka ili poslova održavanja, potrošač ima pravo na jednostrani raskid ugovora u vezi s tim dodatnim uslugama ili robom
- predmet ugovora isporuka zapečaćenih audio snimaka ili videosnimaka, odnosno računalnih programa, koji su otpečaćeni nakon isporuke
- predmet ugovora isporuka novina, periodičnog tiska ili magazina, s iznimkom pretplatničkih ugovora za takve publikacije
- ugovor sklopljen na javnoj dražbi
- predmet ugovora pružanje usluge smještaja koji nije namijenjen stanovanju, pružanje usluge prijevoza robe, usluge najma vozila, usluge isporuke hrane i pića ili usluga vezanih uz slobodno vrijeme, ako je ugovoreno da usluga bude pružena određenog datuma ili u određenom razdoblju
- predmet ugovora isporuka digitalnog sadržaja koji nije isporučen na tjelesnom mediju ako je ispunjenje ugovora započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će time izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora.

3. Prodavatelj mora najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je zaprimio obavijest o odluci kupca da raskida ugovor sklopljen na daljinu i ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija, vratiti kupcu sve što je ovaj platio na temelju ugovora. Iskoristi li kupac svoje pravo na jednostrani raskid ugovora Prodavatelj mora bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kad je zaprimio obavijest o odluci kupca da raskida ugovor, vratiti kupcu iznos uplaćen temeljem ugovora. Prodavatelj mora izvršiti povrat plaćenog tek nakon što mu roba bude vraćena, odnosno, nakon što mu potrošač dostavi dokaz da je robu poslao natrag trgovcu.

Kupac sam snosi izravne troškove povrata robe, osim ako je Prodavatelj pristao snositi te troškove ili ako je Prodavatelj propustio obavijestiti potrošača o tome da je dužan snositi te troškove. To ne vrijedi ako je prodavatelj predloži da robu preuzme osobno ili putem osobe koju je on ovlastio.

Obrazac za jednostrani raskid Ugovora nalazi se na web stranici

Primjerak Obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na mrežnoj stranici Prodavatelja Kupac može elektronički ispuniti i poslati. Prodavatelj će dostaviti potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora bez odgađanja, elektroničkom poštom.

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja Proizvodom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti Proizvoda. U slučaju umanjenja vrijednosti proizvoda koje je rezultat prekomjernog rukovanja Proizvodom Prodavatelj će procijeniti umanjenje vrijednosti Proizvoda uzimajući u obzir objektivne kriterije svakog pojedinog slučaja te će o tome izvijestiti Kupca.

Zapakiranu robu Kupac može vratiti na adresu Packeta International s.r.o. – HR post (NSC), ID 91283426, Poštanska 9, 10410 Velika Gorica. Robu ne šaljite uz plaćanje pouzećem – takav paket neće biti prihvaćen. Pošiljku šaljite isključivo putem Hrvatske pošte.

Izvansudsko rješavanje potrošačkih sporova

U slučaju eventualnog spora Prodavatelj i potrošač će spor riješiti mirnim putem, a ukoliko nije moguće nadležan je stvarno i mjesno nadležan sud u Republici Hrvatskoj uz primjenu hrvatskog prava.

Rješavanje sporova je moguće pred drugim centrima za mirenje.

Odredbom Europske komisije br. 524/2013 o on-line rješavanju potrošačkih sporova koja se primjenjuje od 09.01.2016 godine, u pogon je stavljena Platforma za online rješavanje potrošačkih sporova (Platforma za ODR).

Elektronska poveznica na Platformu za ODR https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=HR.

 

ONLINE OBRAZAC ZA REKLAMACIJE

Vrati se na vrh

Osobni podaci i njihova zaštita

Jamčimo za sigurnost svih vaših podataka.

Sukladno Uredbi (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Službeni list Europske unije L 119, 4.5.2016., str. 1., u daljnjem tekstu: Opća uredba o zaštiti podataka), koja je u punoj primjeni od dana 25. svibnja 2018. godine u Republici Hrvatskoj i svim zemljama članicama Europske unije, kao i Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (Narodne novine broj 42/18, u daljnjem tekstu: Zakon) odnosno sukladno pravnom okviru zaštite osobnih podataka u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji te najboljoj europskoj praksi, NaniNails s.r.o., (dalje u tekstu: NaniNails), Baška 278, 739 01 Baška, MBO: 29391920, upisanog u trgovačkom registru Županijskog suda u Ostravi, odjel C, uložak broj 38419 kao voditelj obrade osobnih podataka korisnika svojih usluga i kupaca, izradio je Pravila privatnosti.

Ova Pravila o privatnosti ("pravila") objašnjavaju kakoNaniNails prikuplja, koristi i upravlja vašim osobnim podacima koji se nalaze na web stranici i koji su NaniNails dostupni korištenjem web stranice www.naninails.hr.  

Pravila privatnosti temelje se na sljedećim načelima obrade osobnih podataka: načelu zakonitosti, transparentnosti i najbolje prakse, načelu ograničene obrade i smanjenju količine podataka, načelu točnosti i potpunosti osobnih podataka, načelu ograničene pohrane, načelu cjelovitosti i povjerljivosti podataka, načelu odgovornosti, načelu povjerenja i poštene obrade, načelu oportunosti (svrhe obrade), načelu obrade u neimenovanom (anonimiziranom) obliku.

Pravila privatnosti primjenjuju se na sve usluge koje nudi NaniNails pri čemu je cilj pravila na jasan i transparentan način upoznati korisnike i/ili kupce s postupcima obrade njihovih osobnih podataka i njihovim pravima. Prije svega, korisnici i/ili kupci mogu se u svakom trenutku obratitiNaniNails sa zahtjevom za izmjenom ili dopunom i/ili ažuriranjem podataka koji se na njih odnose, kao i sa zahtjevom za očitovanje o tome u koje svrhe žele ili ne žele da se njihovi podaci obrađuju.

NaniNails je posvećen zaštiti i poštivanju vaše privatnosti. Pročitajte ova pravila pažljivo kako biste razumjeli zašto i kako prikupljamo vaše osobne podatke te kako će se oni koristiti. U pogledu osobnih podataka koje prikupljamo,NaniNails je "voditelj obrade", odnosno onaj koji određuje potrebe za koje i sredstva kojima se osobni podaci obrađuju.

NaniNails kao pružatelj usluga web stranice www.naninails.hr zauzima se za zaštitu privatnosti osobnih podataka.

Ako nas želite kontaktirati u vezi ovih pravila ili u vezi vaših osobnih podataka, molimo vas da koristite sljedeće kontakt podatke:

NaniNails s.r.o.

Baška 278, 739 01 Baška

MBO: 29391920, trgovački registar Županijskog suda u Ostravi, odjel C, uložak broj 38419

Službenika za zaštitu podataka možete kontaktirati na e-mail:peterek@naninails.cz ili na adresu: NaniNails s.r.o.,Baška 278, 739 01 Baška.

Kako i kada prikupljamo vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke prikupljamo kada je to potrebno za ostvarivanje vaših potrošačkih potreba ili za potrebe našeg poslovanja:

a)       obrađujemo osobne podatke o vama u obliku vašeg imena, prezimena, kontaktnog e-maila, telefonskog broja i adrese za isporuku;

b)       osobni podaci navedeni u obrascu prilikom registracije korisničkog računa, narudžbe ili rezervacija u Internet trgovini (posebno: ime i prezime; e-mail adresa; kontakt broj; adresa (ulica, kućni broj, broj stana, poštanski broj, grad, država), adresu prebivališta /tvrtke/registriranog ureda (ako se razlikuje od adrese za dostavu), broj bankovnog računa, a u slučaju kupaca koji nisu registrirani prikupljaju se podaci poput: ime i prezime, e-mail adresa, telefon te podaci potrebni za ispostavu računa);

c)       osobni podaci pruženi za sudjelovanje u nagradnim igrama;

d)       drugi podaci, posebno dobiveni na temelju aktivnosti kupca na Internetu, ili u poslovnicama društva NaniNails, uključujući podatke dobivene putem Internet trgovine ili drugih komunikacijskih kanala s kupcem, upotrebom kolačića i sličnih tehnologija

e)       kupac odnosno korisnik naše stranice unosom svojih osobnih podataka nakon registracije, a u slučaju kupnje sklapa ugovorni odnos koji je temelj za kupnju proizvoda i narudžbu usluga po izboru kupca na www.naninails.hr. Obrada vaših osobnih podataka u potonjem slučaju nužna je za izvršavanje ugovora u kojem ste kao kupac odnosno korisnik stranka ili kako bi se poduzele radnje na zahtjev ispitanika prije sklapanja ugovora.

NaniNails preporuča svim kupcima ili korisnicima stranice da brinu o svojoj ulaznoj lozinki za korisnički račun. Preporučamo prilikom odabira kombinacije znakova za lozinku svakako kombinirati velika i mala slova te brojeve. Upotrijebite lozinku od barem osam znakova. Lozinku preporučamo periodično promijeniti (barem jednom svakih šest mjeseci).

Vaše osobne podatke obrađujemo jer nam zakonski propisi nalažu određena postupanja, odnosno jer je obrada nužna za izvršavanje ugovora ili kako bi se poduzele radnje prije sklapanja ugovora ili temeljem naših legitimnih interesa, osim kada su od tih interesa jači interesi ili temeljna prava i slobode pojedinaca koji zahtijevaju zaštitu osobnih podataka.

Ukoliko osobne podatke ne možemo obrađivati temeljem navedenih pravnih osnova, zatražit ćemo Vašu privolu. Ako se obrada temelji na Vašoj privoli, imate pravo u bilo kojem trenutku povući privolu. O povlačenju privole potrebno je obavijestiti voditelja obrade na e-mail:peterek@naninails.cz ilina adresu NaniNails s.r.o., Baška 278, 739 01 Baška. Takvo povlačenje neće utjecati na zakonitost obrade na temelju privole prije njezina povlačenja.

Ugovor o kupnji sklapa se na temelju prijedloga koji prodavatelju šalje kupac u obliku ispunjenog i poslanog obrasca putem internetske stranice prodavatelja koju je poslao prijedlog za njegovo sklapanje. Predmet ugovora je otplatni prijenos vlasničkog prava na robu koju kupac želi za kupoprodajnu cijenu i pod uvjetima navedenima u toj narudžbi.

Nakon slanja narudžbe na adresu e-pošte bit će poslana automatski generirana poruka o primitku narudžbe u elektronički sustav prodavatelja. U slučaju potrebe moguće je da na adresu e-pošte kupca budu poslane sve dodatne informacije u vezi narudžbe. Potvrda o primitku narudžbe sadrži informacije o tome da je prodavatelju dostavljena narudžba i ujedno je prihvaćanje prijedloga za sklapanje ugovora o kupnji.

Prihvaćanje narudžbe sadrži informaciju o nazivu i specifikaciji robe čija je prodaja predmet ugovora o kupnji, zatim podatke o cijeni robe i/ili ostalih usluga, podatke o planiranom roku isporuke robe, naziv i podatke o mjestu gdje se roba treba isporučiti i podatke o eventualnoj cijeni, uvjetima, načinu i roku dostave robe na dogovoreno mjesto dostave robe za kupca, podatke o prodavatelju (trgovački naziv, sjedište, MBO, broj upisa u trgovački registar i sl.), eventualno i ostale potrebne podatke. Nakon preuzimanja narudžbe poslat ćemo vam e-mail u kojemu ćemo vas pozvati na procjenu kupljenih proizvoda.

Koje podatke i u koju svrhu prikupljamo direktno od Vas?

Svaki put svrha i opseg podataka koje obrađuje voditelj obrade proizlaze iz pristanka kupca ili zakonskih odredbi i navode se kao rezultat radnji koje je kupac poduzeo u Internet trgovini ili drugim komunikacijskim kanalima s prodavateljem.

Vaše osobne podatke prikupljamo radi:

 • popunjavanja narudžbe ili prilikom registracije na Internet stranici;
 • korištenja Internet stranice;
 • sklapanja i pravilnog ispunjavanja ugovora o prodaji u obliku isporuke naručene robe;
 • komunikaciju u vezi s upravljanjem korisničkog računa i za korisničku podršku;
 • korištenja u poslovne i marketinške svrhe, tj. za vođenje baze podataka korisnika Internet stranice i za ponudu robe i usluga;
 • poboljšanje naših usluga, što uključuje korištenje analize ponašanja korisnika Internet stranice.
 • ispunjavanja zakonskih obveza voditelja obrade;
 • vođenja korespondencije s klijentima;
 • prikupljanje podataka o korištenju Internet stranice;
 • prikupljanje podataka o reklamaciji.

Ponekad od Vas tražimo i dodatne osobne podatke kao što su: podaci o obrazovanju, datum rođenja, spol, kontakt, adresa za plaćanje, adresa za dostavu, financijske informacije uključujući informacije o kreditnim, debitnim karticama ili druge informacije o plaćanju koje pružate pri ispunjavanju obrazaca na www.naninails.hr.

Kakva prava na privatnost imate?

Imajte na umu da u bilo kojem trenutku imate pravo od NaniNails zatražiti sljedeće:

 • da vam omogući pristup vašim osobnim podacima

Imate pravo dobiti od tvrtke NaniNails potvrdu o tome obrađuju li se Vaši osobni podaci te, ako se takvi osobni podaci obrađuju, pristup osobnim podacima. Informacije o pristupu uključuju, između ostalog, svrhe obrade, kategorije osobnih podataka o kojima je riječ, primatelje ili kategorije primatelja kojima su osobni podaci bili ili će biti otkriveni. Međutim, to nije bezuvjetno pravo i interesi drugih pojedinaca mogu ograničiti Vaše pravo pristupa.

Imate pravo dobiti kopiju osobnih podataka koji se obrađuju. Za daljnje kopije koje biste zatražili, možemo naplatiti razumnu naknadu na temelju administrativnih troškova.

 • zatražiti ispravak pogrešnih podataka

Imate pravo ishoditi od tvrtke NaniNails ispravljanje Vaših netočnih osobnih podataka. Uzimajući u obzir svrhe obrade imate pravo dopuniti nepotpune osobne podatke, među ostalim i davanjem dodatne izjave.

 • zatražiti brisanje osobnih podataka

Pod određenim uvjetima, imate pravo ishoditi od nas brisanje vaših osobnih podataka i mi smo obvezni izbrisati takve osobne podatke.

Ukoliko Vaše osobne podatke trebamo za obavljanje neke ugovorne obveze prema vama, NaniNails bi mogao prestati biti sposoban za izvođenje takvih ugovornih obveza.

Također, ukoliko su vaši osobni podaci potrebni kako bi mogli ostvariti određene zakonske obveze (npr. porezne obveze), vaš zahtjev se možda neće moći ostvariti.

 • ograničavanje pristupa vašim podacima (nama i/ili trećim osobama) u određenim procesima ili u potpunosti

Pod određenim uvjetima, imate pravo ishoditi od tvrtke NaniNails ograničenje obrade vaših osobnih podataka. U tom će slučaju odgovarajući podaci biti označeni i mogu biti obrađeni samo u određene svrhe.

 • podnijeti prigovor na način kako koristimo vaše podatke

Pod određenim uvjetima, imate pravo na prigovor u bilo kojem trenutku na obradu vaših osobnih podataka, iz razloga koji se odnose na vašu konkretnu situaciju ili kada se osobni podaci obrađuju u cilju izravnog marketinga te možete tražiti od nas da više ne obrađujemo vaše osobne podatke.

 • zahtijevati prijenos podataka drugom vršitelju obrade (prenosivost prava)

 Pod određenim uvjetima, imate pravo zaprimiti osobne podatke koji se odnose na Vas, koje ste nam pružili u strukturiranom, uobičajeno upotrebljivom i strojno čitljivom formatu i imate pravo prenijeti te podatke drugom voditelju obrade, bez ometanja tvrtke NaniNails.

Ako želite saznati više ili želite koristiti jedan ili više od gore navedenih prava, slobodno kontaktirajte NaniNails s.r.o., na e-mail: peterek@naninails.cz ili na adresu: NaniNails s.r.o., Baška 278, 739 01 Baška.

Ukoliko smatrate da se vaša prava ne poštuju imate pravo podnijeti pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Gdje se čuvaju vaši osobni podaci?

Osobne podatke koje prikupimo o vama čuvamo u sigurnom okruženju. Vaši osobni podaci su zaštićeni od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, uporabe, izmjena ili uništenja od strane bilo koje organizacije ili pojedinca.

Voditelj obrade, uzimajući u obzir stupanj tehničkog znanja, troškove provedbe te prirodu, opseg, kontekst i svrhe obrade, kao i rizik povrede prava ili sloboda fizičkih osoba s različitom vjerojatnošću i ozbiljnošću prijetnje, primjenjuje odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere zaštite osobnih podataka.

Postavljanjem primjerenih mjera zaštite prikupljeni i obrađeni osobni podaci štite se od prijetnji i neovlaštenog otkrivanja, neovlaštenog uklanjanja, obrade u suprotnosti s važećim zakonima te od promjene, gubitka, oštećenja ili uništenja istih.

Prikupljeni podaci bit će pohranjeni samo onoliko dugo koliko je to potrebno za gore navedene svrhe.

Vaši osobni podaci se neće čuvati u obliku koji omogućuje da budete identificirani duže nego NaniNails razumno smatra da je neophodno za ostvarenje svrhe za koju su prikupljeni ili obrađeni. NaniNails će određene osobne podatke čuvati u vremenskom periodu koji propisuje zakon odnosno propis koji obvezuju NaniNails na čuvanje podataka.

Uz sve navedeno, važno je istaknuti sljedeće: ukoliko je pokrenut sudski, upravni ili izvansudski postupak, osobni podaci se mogu pohraniti do kraja takvog postupka, uključujući i moguće razdoblje za izjavljivanje pravnih lijekova.

Razmjenjuje li NaniNails podatke s trećim osobama?

Zaštita privatnosti nam je važna, stoga nikada nećemo dijeliti vaše osobne podatke s trećim osobama osim za svrhe opisane u ovim pravilima. O dijeljenju i prijenosu podataka uvijek ćemo vas obavijestiti.

NaniNails surađuje s drugim društvima. Važno je napomenuti kako vaše osobne podatke možemo dati našim pouzdanim partnerima koji održavaju naš IT sustav ili pružaju usluge u ime i za račun tvrtke NaniNails. Voditelj obrade je osigurao odgovarajuću zaštitu prenesenih osobnih podataka korištenjem standardnih klauzula o zaštiti podataka donesenih na temelju odluka Europske komisije i sklapanjem ugovora o povjerljivosti podataka koji ispunjavaju zahtjeve GDPR-a. U nekim slučajevima partneri koji pružaju usluge u ime ili za račun tvrtke NaniNails mogu vaše podatke obraditi izvan Europske unije te tada činimo sve da naši partneri osiguraju odgovarajuću razinu zaštite poduzimanjem dodatnih sigurnosnih mjera u zaštiti  osobnih podataka.

Obradu vaših osobnih i ostalih podataka možemo povjeriti trećoj osobi kao onome tko će ih obrađivati.

Vaše osobne podatke ne pružamo nikakvoj drugoj osobi, uz iznimku trećih osoba koje imaju zadaću ispunjavati gore navedene svrhe. Prije svega je riječ o vanjskim prijevoznicima i osobama koje sudjeluju u isporuci robe, eventualno u pružanju usluge. Ovim se osobama vaši osobni podaci pružaju u minimalnom opsegu koji je nužan za isporuku robe ili pružanje usluge.

Koliko dugo će NaniNails zadržati vaše osobne podatke?

NaniNails neće zadržati vaše osobne podatke dulje od razdoblja za koje su podaci potrebni kako bi se ispunila svrha njihovog korištenja, osim u slučajevima kada je zakonom propisan rok čuvanja podataka (primjerice, podatke vezane uz jednostrani raskid ugovora i prigovore potrošača čuvat ćemo 1 godinu, podatke vezane uz ostvarivanje vaših prava za zaštitu privatnosti čuvat ćemo trajno, podatke vezane uz nagradne igre čuvat ćemo 5 godina, dok ćemo podatke o računima čuvati 11 godina).

Ako ste dali privolu za obrađivanje određenih osobnih podataka, ti će se podaci obrađivati do povlačenja privole.

Detaljnije o rokovima čuvanja podataka možete saznati kontaktirajući našeg službenika za zaštitu podataka.

Za što ćemo koristiti vaše podatke?

Vaše osobne podatke obrađujemo kada je to potrebno za sklapanje i ispunjenje prava i obveza koje proizlaze iz ugovora o kupoprodaji, u marketinške svrhe te u svrhe unapređenja našeg poslovanja i vašeg korisničkog iskustva (npr. kada kupite ili naručite proizvode i/ili usluge od nas, kada se registrirate, kada kontaktirate našu službu za korisnike, za vođenje baze podataka korisnika Internet stranice, za ponudu robe i usluga i poboljšanje pružanja usluga, itd.).

Svrhe u koje koristimo vaše podatke opisane su ovim pravilima, a ukoliko se vaši podaci budu obrađivali u druge svrhe bit ćete obaviješteni prije provođenja takve (nove) obrade.

Kolačići

Kako bi održavali web stranicu i osigurali da njezine funkcionalnosti budu na očekivanoj razini, NaniNails koristi tehnologiju poznatu kao "kolačići".

Kolačići su male datoteke koje šaljemo na vaše računalo i možemo im kasnije pristupiti. Oni mogu biti privremeni ili trajni. Zahvaljujući kolačićima možete bez poteškoća pretraživati naše stranice. Kolačići nam pokazuju ono što zanima vas i druge posjetitelje naše web stranice, što nam pomaže da ju poboljšamo.

Više o kolačićima pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Druge web stranice

Ova Pravila privatnosti odnose se samo na upotrebu i korištenje podataka koje NaniNails prikuplja od korisnika (ispitanika). Druge web stranice kojima se može pristupiti putem web stranice www.naninails.hr imaju vlastite izjave o povjerljivosti i prikupljanju podataka te načine njihovog korištenja i objavljivanja.

NaniNails nije odgovoran za načine i uvjete rada trećih strana.

NaniNails prikuplja i obrađuje osobne podatke putem interakcija korisnika na društvenim mrežama kao što su Facebook, Instagram, TikTok i Pinterest te radi pružanja Google usluga (npr. Youtube). NaniNails odnosno odgovorne osobe imenovane od strane tvrtke NaniNails imaju uvid u poruke i/ili objave na spomenutim društvenim mrežama, međutim osobne podatke prikupljene putem istih, osobito one sadržane u porukama, NaniNails ne pohranjuje te dodatno ne obrađuje osim u svrhe navedene u ovim Pravilima.

NaniNails koristi poslovni profil koristeći usluge Facebook-a, Instagram-a, TikTok-a, Pinterest-a te Google usluge (npr. Youtube), a o njihovim Pravilima privatnosti odnosno izjavama o povjerljivosti kao i o načinu na koji oni koriste vaše osobne podatke možete pogledati na:

FACEBOOK ONLINE

https://www.facebook.com/policy.php

INSTAGRAM ONLINE

https://help.instagram.com/519522125107875

GOOGLE ONLINE

https://policies.google.com/privacy?hl=en-US

TIKTOK ONLINE

https://www.tiktok.com/legal/privacy-policy-eea?lang=en

PINTEREST ONLINE

https://policy.pinterest.com/en/privacy-policy

 U slučaju da imate pitanja vezano uz prikupljanje i obradu podataka od strane Facebook-a, Instagram-a, TikTok-a  i/ili Pinterest-a te korištenja Google usluga ili želite ostvariti neko od svojih prava zajamčenih Općom uredbom o zaštiti podataka kontaktirajte:

ZA FACEBOOK:

Meta Platforms Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska 

Kontakt službenika za zaštitu podataka:

https://hr-hr.facebook.com/policy.php

https://www.facebook.com/help/contact/540977946302970

Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju vaši osobni podaci možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu Facebook-a, Irskom povjereniku za zaštitu podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.

 

ZA INSTAGRAM:

Meta Platforms Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska 

Kontakt službenika za zaštitu podataka:

https://hr-hr.facebook.com/policy.php

https://www.facebook.com/help/contact/540977946302970

Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju vaši osobni podaci možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu za Instagram, Irskom povjereniku za zaštitu podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.

 

ZA TIKTOK:

TikTok Technology Limited, 10 Earlsfort Terrace, Dublin, D02 T380, Irska

Kontakt službenika za zaštitu podataka:

https://www.tiktok.com/legal/report/DPO

https://www.tiktok.com/legal/privacy-policy-eea?lang=en

Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju vaši osobni podaci možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu za TikTok, Irskom povjereniku za zaštitu podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.

 

ZA PINTEREST:

Pinterest Inc., 651 Brannan Street, San Francisco, CA 94107, SAD

Kontakt službenika za zaštitu podataka:

https://policy.pinterest.com/en/privacy-policy

https://help.pinterest.com/en-gb/contact

Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju vaši osobni podaci možete se obratiti Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.

 

ZA GOOGLE:

1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043 United States

Kontakt službenika za zaštitu podataka:

https://support.google.com/policies/contact/general_privacy_form

Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju vaši osobni podaci možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu Google-a ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.

Stupanja na snagu te promjene pravila o privatnosti

Ova Pravila stupaju na snagu objavom na Internet stranici.

Voditelj obade može u budućnosti promijeniti ova Pravila, pogotovo zbog sljedećih važnih razloga: promjene u važećim propisima, posebno u području zaštite osobnih podataka i drugih zakona koji se uređuju područje pružanja usluga elektroničkim putem, kao i zaštitu potrošača i razvoja funkcionalnosti Internet stranice.

Voditelj obrade će prilikom svake promjene Pravila objaviti informaciju o tome na stranicama Internet trgovine www.naninails.hr. Sa svakom promjenom voditelj obrade će objavit novu verziju Pravila s novim datumom.

Vrati se na vrh

Pravila o korištenju kolačića

Što su kolačići?

Kolačić je mala tekstna datoteka koju vaš preglednik pohranjuje na računalo ili mobilni uređaj pri posjetu određenom web-mjestu. S pomoću kolačića web-mjesto pamti vaše radnje i željene postavke (poput prijave, jezika, veličine fonta i drugih željenih postavki koje se odnose na prikaz) tijekom duljeg razdoblja, pa ih nije potrebno ponovno unositi pri svakom povratku na web-mjesto odnosno pri pregledavanju njegovih različitih stranica.      

Na koji se način koristimo kolačićima?

NaniNails s.r.o., (dalje u tekstu: NaniNails), Baška 278, 739 01 Baška, MBO: 29391920, upisanog u trgovačkom registru Županijskog suda u Ostravi, odjel C, uložak broj 38419 (dalje u tekstu: " NaniNails") prikuplja, koristi i upravlja vašim osobnim podacima koji se nalaze na web stranici www.naninails.hr.   

www.naninails.hr upotrebljava kolačiće i slične tehnologije za nekoliko svrha, ovisno o kontekstu ili proizvodu, uključujući:

 1. privremene korisničke kolačiće unosa (session-id) i/ili trajne kolačiće ograničene na nekoliko sati– koristimo ih za pohranjivanje vaših preferencija i postavki na vašem uređaju te za poboljšavanje vašeg korisničkog iskustva. Na primjer, spremanje vaših osobnih preferencija u kolačiće što vam omogućuje da ne morate stalno iznova postavljati preferencije;
 2. kolačiće za provjeru autentičnosti, koji se koriste za autentifikacijske usluge, tijekom trajanja pregleda stranice - koristimo ih da bismo provjerili vašu autentičnost. Taj vam kolačić omogućuje kretanje od stranice do stranice bez potrebe za ponovnim prijavljivanjem na svakoj stranici;
 3. korisničke sigurnosne kolačiće, koji se koriste za otkrivanje zloupotreba autentičnosti, ograničenog trajanja - koristimo ih za obradu informacija koje nam omogućuju sigurnost te za utvrđivanje prevare i zloupotrebe;
 4. kolačiće multimedijskih sadržaja, kao što su kolačići za flash player, za vrijeme trajanja pregleda stranice;
 5. kolačiće omogućavanja učitavanja, tijekom trajanja pregleda stranice - koristimo ih da bismo zapamtili informacije koje nam dajete, te podatke pohranjujemo u kolačić kako bismo mogli zapamtiti te podatke (poput odabranog jezika);
 6. Trajne kolačiće za prilagodbu korisničkog sučelja za vrijeme trajanja pregleda stranice (ili malo duže)- kolačiće koristimo da bi Vam omogućili davanje povratnih informacija na internet mjestu;

Uz navedeno koristimo i kolačiće trećih strana za dijeljenje dodataka društvenih mreža, za prijavljene članove društvene mreže. Neka naša web-mjesta uključuju kolačiće društvenih mreža (Facebook, Instagram, TikTok, Pinterest) te Google usluge (Youtube) uključujući one koji korisnicima koji su prijavljeni na društvenu mrežu omogućuju dijeljenje sadržaja preko te mreže. To se događa na web stranicama koje vam omogućavaju prijavu i registraciju preko računa društvenih mreža te ukoliko dijelite sadržaj web stranice na društvenim mrežama (npr. putem „Like“ gumba).

Kolačići koje koristimo prvenstveno su namijenjene za olakšavanje korisniku korištenja naše internet stranice, na primjer "pamćenjem" podataka, tako da ih korisnik ne mora svaki put upisivati. Također koristimo kolačiće koji Vam omogućavaju da sadržaj predstavljen na internetu (poput oglasa i fotografija) prilagodite svojim željama.

Kako upravljati kolačićima trećih strana možete saznati i na njihovim web stranicama:

 1. o korištenju kolačića od strane Facebook-a i načinu na koji ih možete regulirati možete saznati na https://hr-hr.facebook.com/policies/cookies/
 2. o korištenju kolačića od strane Instagrama i načinu na koji ih možete regulirati možete saznati na https://help.instagram.com/1896641480634370?ref=ig
 3. o korištenju kolačića od strane Google-a i načinu na koji ih možete regulirati možete saznati na https://support.google.com/chrome/answer/95647
 4. o korištenju kolačića od strane TikTok-a i načinu na koji ih možete regulirati možete saznati na https://www.tiktok.com/legal/cookie-policy?lang=en
 5. o korištenju kolačića od strane Pinterest-a i načinu na koji ih možete regulirati možete saznati na https://policy.pinterest.com/en/cookies

Facebook, Instagram, TikTok, Pinterest i Google prikupljaju i obrađuju vaše osobne podatke kada posjetite ta web-mjesta i aplikacije, uključujući podatke o uređaju te podatke o vašoj aktivnosti bez ikakvog dodatnog djelovanja s vaše strane. To se događa bez obzira na to imate li Facebook, Instagram ili Google korisnički račun i jeste li na istome prijavljeni ili ne.

NaniNails ne može utjecati na obradu osobnih podataka koju provode treće strane.

NaniNails kolačiće ne koristi za drugu svrhu osim one opisane u našim Pravilima o privatnosti te ovim Pravilima.

Kolačići koji se koriste na ovoj internetskoj stranici

NAZIV

 KRATAK OPIS

Tehnički kolačići

 • Ovi su kolačići potrebni za pregledavanje internetskih stranica i korištenje posebnih značajki stranica. Bez ovih potrebnih kolačića, neke značajke naše stranice ne mogu se koristiti.

Funkcionalni kolačići

 • Ovi kolačići prikupljaju informacije o ponašanju korisnika. Te su informacije dio izvješćakojima je cilj poboljšati internetsku stranicu. Svi prikupljeni podaci su anonimni.

Marketinški i promotivni kolačići

 • Ovi se kolačići koriste za prikazivanje oglasa koji odgovaraju korisniku i njegovim interesima. Kolačići se mogu koristiti i za pohranu i mjerenje učinkovitosti reklamne kampanje s kojom se klijent susreo tijekom posjeta na određenim internetskim stranicama. Osim toga, koristimo kolačićetreće strane (npr. Google Analytics za analizu v prometa). Ovi su kolačići u vlasništvu trećih strana, a mi nemamo pristup čitanju ili zapisu tih podataka.

Prijenos u treće zemlje

NaniNails koristi alate i usluge tvrtki i društvenih mreža koje ne posluju na području Europske unije. Dužni smo vas upozoriti kako treće strane mogu prenijeti vaše osobne podatke u SAD gdje se isti dijele s obavještajnim službama sukladno propisima koji su na snazi u SAD.

Stalo nam je do zaštite vaših podataka i upravo zbog toga smo pokrenuli mehanizme koji će omogućiti još veću razinu vaše zaštite.

O svim poduzetim mjerama ćemo vas dodatno obavijestiti te ćemo po okončanju postupaka koji su u tijeku izmijeniti i naše politike. Ukoliko vas zanima na koji način treće strane mijenjaju svoja pravila o zaštiti podataka pogledajte sljedeće linkove:

https://policies.google.com/privacy?hl=en-US.

https://web.facebook.com/policy.php?_rdc=1&_rdr

 • Koje kolačiće koristi Meta Platforms Ireland Ltd.?

Meta Platforms Ireland Ltd. (dalje u tekstu: Meta) upotrebljava kolačiće ako imate korisnički račun za Facebook, ako upotrebljavate Meta proizvode, uključujući Facebook page i aplikacije, ili ako posjetite druga web-mjesta i aplikacije koji upotrebljavaju Facebook-ove proizvode (uključujući gumb „sviđa mi se” ili druge Facebook-ove tehnologije).

Kolačići omogućuju Meta-i da vam nudi svoje proizvode i da razumije podatke koje prima u vezi s vama, uključujući podatke o vašoj upotrebi drugih web-mjesta i aplikacija, bez obzira na to jeste li registrirani ili prijavljeni.

Kolačići pomažu pružati, zaštititi i poboljšati Meta proizvode, primjerice personalizacijom sadržaja, prilagođavanjem i mjerenjem oglasa te omogućavanjem sigurnijeg okruženja. Premda se kolačići koje Facebook upotrebljava mogu povremeno mijenjati u skladu s poboljšanjima i ažuriranjima Meta proizvoda, upotrebljavaju se za sljedeće svrhe: provjeru autentičnosti; sigurnost i integritet web-mjesta i proizvoda; suzbijanje aktivnosti kojima se krše Facebook pravila ili na druge načine onemogućuje odgovarajuće pružanje Meta proizvoda; oglašavanje, preporuke, analitiku i mjerenje; mjerenje uspješnosti oglašivačkih kampanja za društva koja se koriste Meta proizvodima; omogućavanje da na Facebooku isključite prikaz oglasa na temelju aktivnosti na drugim web-mjestima; pružanje sadržaja koji su relevantni za područje na kojem se nalazite; performanse; analitiku i istraživanje.

Meta se koristi kolačićima i prima podatke kada posjetite njegova web-mjesta i aplikacije, uključujući podatke o uređaju i podatke o vašoj aktivnosti bez ikakvog dodatnog djelovanja s vaše strane. To se događa bez obzira na to imate li Facebook-ov korisnički račun i jeste li prijavljeni ili ne.

Kolačići pomažu pružati, zaštititi i poboljšati Meta proizvode, primjerice personalizacijom sadržaja, prilagođavanjem i mjerenjem oglasa te omogućavanjem sigurnijeg okruženja. Premda se kolačići koje Facebook upotrebljava mogu povremeno mijenjati u skladu s poboljšanjima i ažuriranjima Meta proizvoda, upotrebljavaju se za sljedeće svrhe:

 • Provjera autentičnosti: kolačiće upotrebljavamo za provjeru Vašeg korisničkog računa i  utvrđivanje jeste li prijavljeni kako bismo vam olakšali pristup Meta proizvodima te  prikazali odgovarajući sadržaj i značajke. Primjerice, kolačiće upotrebljavamo da biste mogli  ostati prijavljeni dok se krećete s jedne  Facebookove stranice na drugu. Kolačići nam služe i  da zapamtimo vaš preglednik kako se ne biste morali stalno prijavljivati na Facebook te da  biste se jednostavnije prijavili putem aplikacija i web-mjesta trećih strana.
 • Sigurnost i integritet web-mjesta i proizvoda: kolačiće upotrebljavamo da bismo zaštitili Vaš  korisnički račun, podatke i Meta proizvode. Primjerice, pomoću kolačića možemo prepoznati i nametnuti dodatne sigurnosne mjere kada netko pokuša pristupiti korisničkom  računu za Facebook bez odobrenja, primjerice putem brzih pogađanja različitih lozinki. Kolačiće upotrebljavamo i za pohranu podataka pomoću kojih možemo oporaviti Vaš  korisnički račun ako zaboravite lozinku ili pak zatražiti dodatnu provjeru autentičnosti ako nas  obavijestite da je korisnički račun hakiran.
 • Kolačiće upotrebljavamo i za suzbijanje aktivnosti kojima se krše naša pravila ili na druge načine onemogućuje odgovarajuće pružanje Meta proizvoda. Primjerice, pomoću kolačića suzbijamo neželjenu poštu i pokušaje krađe identiteta jer nam omogućuju da  prepoznamo računala koja stvaraju mnogobrojne lažne korisničke račune za Facebook. Pomoću kolačića ujedno otkrivamo i računala koja su zaražena zlonamjernim softverom te  poduzimamo mjere za sprječavanje dodatne štete. Osim toga, kolačićima sprječavamo osobe mlađe od propisane dobi da se registriraju radi dobivanja korisničkog računa za Facebook.
 • Oglašavanje, preporuke, analitika i mjerenje: kolačići nam pomažu prikazivati oglase i davati preporuke za poduzeća i druge organizacije osobama koje bi mogle biti zainteresirane za  njihove proizvode, usluge ili ciljeve. Primjerice, kolačići nam pomažu isporučiti oglase osobama koje su ranije posjetile web-mjesto poduzeća, kupovale njegove proizvode ili  upotrebljavale njegove aplikacije kao i preporučiti proizvode i usluge na temelju te aktivnosti.  Kolačići nam omogućuju i da ograničimo broj prikaza oglasa da vam se ne bi stalno pojavljivao  isti oglas.
 • Kolačiće upotrebljavamo i za mjerenje uspješnosti oglašivačkih kampanja za poduzeća koje se koriste Meta proizvodima. Primjerice, pomoću kolačića brojimo koliko je puta oglas  prikazan te izračunavamo trošak oglasa. Pomoću kolačića mjerimo i koliko puta korisnici, primjerice, kliknu na oglas ili ga pogledaju.
 • Kolačići nam omogućuju da prikazujemo oglase i mjerimo njihovu uspješnost u raznim preglednicima i na raznim uređajima kojima se služi ista osoba. Primjerice, kolačićima možemo spriječiti da Vam se isti oglas stalno prikazuje na raznim uređajima kojima se koristite.
 • Kolačići nam omogućuju i da steknemo uvid u osobe koje upotrebljavaju Meta proizvode i osobe koje stupaju u interakciju s oglasima, web-mjestima i aplikacijama oglašivača kao i u poduzeća koja upotrebljavaju Facebookove proizvode. Primjerice, kolačićima pomažemo poduzećima da razumiju koje skupine ljudi označuju da im se sviđa njihova stranica na Facebooku ili upotrebljavaju njihove aplikacije kako bi mogla pružiti  relevantniji sadržaj i razviti značajke koje će vjerojatno zanimati njihove kupce. Kolačićima se koristimo i da bismo Vam omogućili da na Facebooku isključite prikaz oglasa na temelju aktivnosti na drugim web-mjestima. Saznajte više o podacima koje dobivamo, o načinu na koji odlučujemo koje ćemo Vam oglase prikazati unutar Meta proizvoda i izvan njih te o postavkama kojima možete upravljati.
 • Značajke i usluge web-mjesta: kolačići omogućuju upotrebu funkcija koje su nam potrebne za pružanje Meta proizvoda. Primjerice, kolačići nam pomažu pohraniti željene postavke, znati kada ste vidjeli sadržaj Meta  proizvoda ili stupili u interakciju s njime te Vam pružiti prilagođeni sadržaj i iskustvo. Kolačići nam, primjerice, omogućuju da Vama i  drugima ponudimo prijedloge te da prilagodimo sadržaj na drugim web-mjestima koja sadrže  naše dodatke za društvenu mrežu. Ako ste administrator stranice, kolačići Vam omogućuju da  se prebacujete s objavljivanja na osobnom korisničkom računu za Facebook na objavljivanje sa stranice i obrnuto.
 • Kolačićima se koristimo i za pružanje sadržaja koji su relevantni za područje na kojem se nalazite. Primjerice, u kolačić koji je postavljen u Vaš preglednik ili na Vaš uređaj možemo pohraniti podatke koji omogućuju prikaz određenog web-mjesta na željenom jeziku.
 • Performanse: kolačićima se koristimo da bismo Vam omogućili najbolji mogući doživljaj usluge. Primjerice, kolačići nam omogućuju da usmjerimo promet između poslužitelja i saznamo koliko se brzo Meta proizvodi učitavaju različitim osobama. Pomoću kolačića  bilježimo i omjer i dimenzije zaslona i prozora koje upotrebljavate te utvrđujemo jeste li  omogućili način rada s jakim kontrastom da bismo mogli pravilno prikazati web-mjesta i aplikacije.
 • Analitika i istraživanje: kolačićima se koristimo za stjecanje uvida u upotrebu Meta proizvoda kako bismo ih mogli poboljšati. Primjerice, pomoću kolačića utvrđujemo na koji se način upotrebljava Facebookova usluga, analiziramo koji su dijelovi Facebookovih proizvoda najkorisniji i najzanimljiviji korisnicima te prepoznajemo značajke koje je moguće poboljšati.

Kolačići koje koristi Facebook se postavljaju na vaše računalo ili uređaj i ukoliko se koriste proizvodi koje pružaju drugi članovi Meta tvrtki te web-mjesta i aplikacije koje pružaju druga društva koja upotrebljavaju Meta proizvode, uključujući društva koja ugrađuju Meta tehnologije u svoja web-mjesta i aplikacije. Spomenuto znači da Vaše podatke pod određenim okolnostima mogu osim voditelja obrade www.naninails.hr prikupljati i drugi partneri tvrtke Meta kao i druga društva koja možda koriste Meta usluge.

Facebook se koristi kolačićima i prima podatke kada posjetite ta web-mjesta i aplikacije, uključujući podatke o uređaju i podatke o Vašoj aktivnosti bez ikakvog dodatnog djelovanja s Vaše strane. To se događa bez obzira na to imate li Facebookov korisnički račun i jeste li prijavljeni ili ne.

Koriste li se i druge strane kolačićima povezanim s Meta proizvodima?

Da, druge se strane mogu koristiti kolačićima na Meta proizvodima radi pružanja usluga nama i poduzećima koje se oglašavaju na Facebooku.

Naši partneri za mjerenja, primjerice, koriste se kolačićima na Meta proizvodima da bi pomogli oglašivačima razumjeti učinkovitost oglašivačkih kampanja te usporedili učinak tih kampanja s oglasima koji se prikazuju na drugim web-mjestima i u drugim aplikacijama.

Treće strane također upotrebljavaju kolačiće na vlastitim web-mjestima i u vlastitim aplikacijama u vezi s Meta proizvodima. Da biste saznali na koje se načine druge strane koriste kolačićima, pregledajte njihova pravila.

Kako upravljati načinom na koji Facebook upotrebljava kolačiće za prikaz oglasa?

Jedan od razloga zašto upotrebljavamo kolačiće jest da bismo vam prikazali korisne i relevantne oglase na Facebooku i izvan njega.

Načinom na koji se Facebook koristi podacima za prikaz oglasa možete upravljati pomoću alata opisanih u nastavku, dok podatke koje voditelj obrade koristi, a vezani su uz Meta usluge koje  NANI NAILS koristi možete regulirati i ažurirati putem alata voditelja obrade koji pruža na stranici www.naninails.hr.   

Svi:

Prikaz internetskih interesnih oglasa koje prikazuju Facebook i druga društva možete isključiti putem udruge Digital Advertising Alliance u SAD-u, Digital Advertising Alliance of Canada u Kanadi ili Europske udruge za interaktivno digitalno oglašavanje u Europi ili putem postavki mobilnog uređaja. Imajte na umu da softver za blokiranje oglasa i alati koji ograničavaju našu upotrebu kolačića mogu ometati te kontrole.

Dodatne informacije o oglašavanju na internetu:

Oglašivačka društva s kojima Meta surađuje uglavnom se služe kolačićima i sličnim tehnologijama u sklopu svojih usluga. Da biste saznali više o načinu na koji oglašivači općenito upotrebljavaju kolačiće i odabirima koje nude, istražite sljedeće resurse: Digital Advertising Alliance, Digital Advertising Alliance of Canada te Europska udruga za interaktivno digitalno oglašavanje.

Upravljanje kolačićima u pregledniku:

Uz to, Vaš preglednik ili uređaj mogu sadržavati postavke koje Vam omogućuju da odaberete hoće li se kolačići spremati u pregledniku te mogućnosti brisanja kolačića. Dodatne informacije o tim kontrolama potražite u pomoći za preglednik ili uređaj. Ako onemogućite upotrebu kolačića u pregledniku, neki dijelovi Facebookovih proizvoda možda neće pravilno funkcionirati.

Svrhu i opseg prikupljanja te daljnju obradu i korištenje podataka od strane Facebooka/Instagrama, kao i Vaša prava u vezi s tim te mogućnosti postavki zaštite privatnosti možete pronaći u napomenama o zaštiti podataka Facebooka na: https://www.facebook.com/policy.php i u napomenama o zaštiti podataka Instagrama na: https://help.instagram.com/402411646841720.

Ako ne želite, da Facebook/Instagram prikupljene podatke putem naše Internet stranice izravno dodijeli Vašem Facebook/Instagram profilu, prije posjeta našoj Internet stranici morate se odjaviti s Facebooka/Instagrama. Učitavanje Facebook/Instagram programskih dodataka možete u potpunosti spriječiti pomoću dodataka za Vaš preglednik, npr. pomoću „Facebook Blocker“ ( https://webgraph.com/resources/facebookblocker/).

 • Koje kolačiće koristi Google LLc i s njim povezana društva?

Web stranica www.naninails.hr koristi i određene Google usluge na osnovi kojih, putem kolačića i Google LLC prikuplja određene osobne podatke (dalje u tekstu: Google).

Kada govorimo o Google uslugama pod spomenutim pojmom smatraju se:

- Google-ove aplikacije,

- web-lokacije i

- uređaji kao što su Pretraživanje, YouTube i Google Home platforme kao što su preglednik Chrome i operativni sustav Android

- proizvode koji su integrirani u aplikacije i web-lokacije trećih strana kao što su oglasi i

- ugrađene Google karte.

Kada ste prijavljeni i stupite u interakciju s nekim Google-ovim uslugama, primjerice objavite komentar za videozapis na YouTubeu, pored vaših aktivnosti prikazivat će se vaše ime i slika. Te podatke Google može prikazivati i u oglasima, ovisno o vašim postavkama.

Pojedine kategorije podataka Google može dijeliti javno i sa svojim partnerima, primjerice oglašivačima ili razvojnim programerima. Isto tako, određenim partnerima Google dopušta da prikupljaju podatke iz vašeg preglednika ili s uređaja u oglašivačke i mjerne svrhe putem vlastitih kolačića ili sličnih tehnologija.

Google se koristi kolačićima za mnoge namjene. Na primjer, kako bi zapamtili vaše postavke sigurnog pretraživanja, kako bi vam oglasi koje vidite bili relevantniji, kako bi prebrojili posjetitelje pojedine stranice, kako bi vam pomogli registrirati se za pojedine Google usluge, kako bi zaštitili vaše podatke ili zapamtili vaše postavke oglasa.

U nastavku možete vidjeti popis vrsta kolačića koje upotrebljava Google i ujedno doznati kako Google i njegovi partneri upotrebljavaju kolačiće u oglašavanju.

1. Upotreba kolačića ˝Postavke˝

Ti kolačići omogućuju Google web-lokacijama da zapamte informacije koje mijenjaju način ponašanja ili izgled web-lokacije, primjerice odabrani jezik ili područje na kojem se nalazite. Na primjer, kada zapamti na kojem ste području, web-lokacija može ponuditi lokalnu vremensku prognozu ili vijesti o stanju prometa. Ti vam kolačići također mogu pomoći da promijenite veličinu teksta, font i druge dijelove web-stranica koje možete prilagoditi.

Ako se izgube informacije pohranjene u kolačiću postavki, upotreba web-lokacije može izgubiti na funkcionalnosti, ali to ne bi smjelo spriječiti rad web-lokacije.

Primjer:

Većina Google-ovih korisnika u pregledniku ima kolačić postavki koji se zove "NID". Preglednik šalje taj kolačić sa zahtjevima Google-ovim web-lokacijama. Kolačić "NID" sadrži jedinstveni ID koji Google upotrebljava za pohranjivanje vaših postavki i drugih informacija, primjerice, vašeg odabranog jezika (npr., hrvatski), koliko rezultata pretraživanja želite da se prikazuje na stranici (npr., 10 ili 20) te želite li da Google-ov filtar za sigurno pretraživanje bude uključen.

2. Upotreba kolačića  ˝Sigurnost˝

Google sigurnosne kolačiće upotrebljava za provjeru autentičnosti korisnika i zaštitu korisničkih podataka od neovlaštenih strana.

Primjer:

Google upotrebljava kolačiće "SID" i "HSID" koji sadrže digitalno potpisane i kriptirane zapise ID-a korisnikova Google računa i vrijeme posljednje prijave. Kombinacija tih dvaju kolačića omogućuje Google-u blokiranje mnogih vrsta napada, primjerice, pokušaja krađe sadržaja obrazaca koje ste ispunili na web-stranicama.

3. Upotreba kolačića  ˝Procesi˝

Kolačići procesa pomažu web-lokacijama u radu i pružanju usluga koje posjetitelji web-lokacije očekuju, na primjer, pomažu pri kretanju po web-stranicama ili pristupanju osiguranim područjima web-lokacije. Bez tih kolačića web-lokacija ne može pravilno funkcionirati.

Primjer:

Google upotrebljava kolačić zvan "lbcs" koji Google dokumentima omogućuje otvaranje više dokumenata u jednom pregledniku. Blokiranje tog kolačića spriječilo bi pravilan rad Google dokumenata.

4. Upotreba kolačića˝Oglašavanje˝

Ova kategorija kolačića Google-u pomažu da oglašavanje postane zanimljivije korisnicima i vrijednije izdavačima i oglašavačima. Kolačići se obično upotrebljavaju za odabir oglasa na temelju njihove relevantnosti korisniku, za poboljšavanje izvješćivanja o uspješnosti kampanje i za izbjegavanje ponovnog prikazivanja istih oglasa pojedinom korisniku.

Primjer:

Kolačići NID i SID, Google koristi radi prilagođavanja oglasa na Googleovim proizvodima kao što je Google pretraživanje. Na primjer, Google upotrebljava te kolačiće kako bi zapamtio vaša posljednja pretraživanja, vaše prethodne interakcije s oglasima ili rezultatima pretraživanja oglašavača i vaše posjete web-lokacijama oglašavača. Potonje omogućuje prikazivanje prilagođenih oglasa na Googleu.

Google upotrebljava i jedan ili više kolačića za oglase koje poslužuje na webu. Jedan od glavnih oglašivačkih kolačića na web-lokacijama koje nisu Googleove zove se "IDE", a u preglednicima se pohranjuje pod domenom doubleclick.net. Drugi istovrsni kolačić se pohranjuje pod domenom google.com i naziva se "ANID".

Google upotrebljava i DSID, FLC, AID, TAID i exchange_uid. Ostali Googleovi proizvodi, primjerice YouTube, također mogu upotrebljavati te kolačiće za prikazivanje relevantnijih oglasa.

Ponekad oglašivački kolačići mogu biti postavljeni na domeni web-lokacije koju ste posjetili. U slučaju oglašavanja koje Google poslužuje na cijelom webu, na domenu posjećene web-lokacije mogu se postaviti kolačići "__gads" ili "__gac".

Za razliku od kolačića koji su postavljeni na Googleovim domenama, Google ne može očitati te kolačiće kada ste na web-lokacijama na kojima nisu postavljeni.

Svrha im je mjerenje interakcija s oglasima na toj domeni i sprječavanje pretjeranog prikazivanja istih oglasa korisnicima.

Google, također, upotrebljava kolačiće konverzije čija je glavna svrha pomoći oglašivačima da utvrde koliko puta osobe koje kliknu njihov oglas doista kupe njihove proizvode.

5. Upotreba kolačića ˝Stanje sesije˝

Web-lokacije često prikupljaju informacije o načinu interakcije korisnika s web-lokacijom. To može uključivati podatke o tome koje stranice korisnici najčešće posjećuju te dobivaju li poruke o pogreškama s određenih stranica. Ti "kolačići stanja sesije" pomažu Google-u da poboljša svoje usluge kako bi korisnicima pružili bolji doživljaj pregledavanja.

Blokiranje ili brisanje tih kolačića neće učiniti web-lokaciju neupotrebljivom.

Spomenuti se kolačići, također, mogu upotrebljavati za anonimno mjerenje učinkovitosti PPC-a (plaćanja po kliku) i udruženog oglašavanja.

Primjer:

Kolačić zvan "recently_watched_video_id_list" koristi se kako bi usluga YouTube zabilježila koje je videozapise određeni preglednik gledao u posljednje vrijeme.

6. Upotreba kolačića ˝Analytics“

Za analizu prometa internetske stranice www.naninails.hr koristi se Google (Universal) Analytics, analitička usluga tvrtke Google Ireland Limited (www.google.de) koja posluje u skladu s irskim propisima, sa sjedištem na adresi Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska (www.google.co.uk). Kad se podaci prenose tvrtki Google i kad ih ona pohranjuje na poslužiteljima koji se nalaze u Sjedinjenim Američkim Državama, američka tvrtka Google LLC je certificirana u okviru sustava zaštite podataka EU-US Privacy Shield.

Google (Universal) Analytics koristi metode koje omogućuju analizu vašeg korištenja internetskih stranica, poput kolačića. Automatski prikupljeni podaci o vašem korištenju ovih internetskih stranica obično se prenose na Googleov poslužitelj u SAD-u i tamo pohranjuju. Aktivacijom anonimizacije IP adrese na ovim internetskim stranicama IP adresa se skraćuje prije prijenosa unutar država članica Europske unije ili drugih država koje su potpisnice Sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru (EGP). Samo u izuzetnim slučajevima puna se IP adresa prenosi do Googleova poslužitelja u SAD-u i tamo skraćuje. Anonimna IP adresa koju vaš preglednik šalje u okviru usluge Google Analytics ne povezuje se s drugim Googleovim podacima. Nakon što završimo s upotrebom Google Analyticsa, podaci prikupljeni u tom kontekstu se brišu.

Možete spriječiti Googleovo prikupljanje podataka koje generira kolačić, vezanih uz vaše korištenje internetskih stranica (uključujući i vašu IP adresu) i Googleovu obradu tih podataka preuzimanjem i instaliranjem dodatka (plug-in) pregledniku koji je dostupan na sljedećoj poveznici: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en. Druga je mogućnost da klikom na ovu poveznicu spriječite buduće Google Analyticsovo prikupljanje podataka na ovim internetskim stranicama. Kolačić kojim ste se isključili (opt-out) pohranjuje se na vašem mobilnom uređaju. Ako izbrišete kolačiće, morate ponovno kliknuti na istu poveznicu.

U bilo kojem trenutku možete izvesti kopiju svojih podataka ili ih izbrisati sa svojeg Google računa.

Po želji možete izvesti kopiju sadržaja sa svojeg Google računa da biste ga sigurnosno kopirali ili koristili na nekoj usluzi izvan Googlea.

Da biste izbrisali svoje podatke, možete:

•Izbrisati sadržaj s određenih Googleovih usluga.

•Potražiti i zatim izbrisati određene stavke s računa putem stranice Moja aktivnost.

•Izbrisati određene Googleove proizvode, uključujući podatke koji su s njima povezani.

•Izbrisati cijeli Google račun.

•Brisanje vaših podataka.

A.1. Brisanje svih kolačića sa računala:

Ako uklonite kolačiće, odjavit ćete se s web-lokacija, a vaše bi se spremljene postavke mogle izbrisati.

Kako to učiniti:

 1. Otvorite Chrome na računalu.
 2. U gornjem desnom kutu kliknite Više, a zatim Postavke.
 3. Pri dnu kliknite Napredno.
 4. U odjeljku "Privatnost i sigurnost" kliknite Postavke sadržaja.
 5. Kliknite stavku Kolačići.
 6. Pod stavkom "Svi kolačići i podaci web-lokacije" kliknite Ukloni sve.
 7. Potvrdite tako što ćete kliknuti Izbriši sve.

A.2. Brisanje kolačića određene web lokacije:

Kako to učiniti:

 1. Otvorite Chrome na računalu.
 2. U gornjem desnom kutu kliknite Više, a zatim Postavke.
 3. Pri dnu kliknite Napredno.
 4. U odjeljku "Privatnost i sigurnost" kliknite Postavke sadržaja.
 5. Kliknite stavku Kolačići.
 6. Pod stavkom "Svi kolačići i podaci web-lokacije" potražite naziv web-lokacije.
 7. Desno od web-lokacije kliknite Ukloni .

A.3. Brisanje kolačića određenih razdoblja:

Kako to učiniti:

 1. Otvorite Chrome na računalu.
 2. U gornjem desnom kutu kliknite Više .
 3. Kliknite Više alata, a zatim Izbriši podatke o pregledavanju.
 4. Pri vrhu dodirnite padajući izbornik pored stavke "Izbrišite sljedeće stavke ".
 5. Odaberite razdoblje, na primjer protekli sat ili protekli dan.
 6. Stavite kvačicu u okvir opcije "Kolačići i ostali podaci web-lokacije". Uklonite kvačice za sve ostale opcije.
 7. Kliknite Izbriši podatke o pregledavanju.

B. Promjena postavki Google kolačića

Kolačiće koje spremaju web-lokacije možete dopustiti ili blokirati.

B.1. Dopuštanje ili blokiranje kolačića prema zadanim postavkama

1. Otvorite Chrome na računalu.

2. U gornjem desnom kutu kliknite Više, a zatim Postavke.

3. Pri dnu kliknite Napredno.

4. U odjeljku "Privatnost i sigurnost" kliknite Postavke sadržaja.

5. Kliknite stavku Kolačići.

6. Uključite ili isključite Dopusti web-lokacijama spremanje i čitanje podataka kolačića.

B.2. Blokiranje kolačića s drugih web-lokacija

Kada posjetite neku web-lokaciju, možete dopustiti kolačiće s te web-lokacije, a blokirati one s ostalih web-lokacija koje posjeduju oglase ili slike na toj web-stranici. Da biste blokirali kolačiće trećih strana, uključite Blokiraj kolačiće trećih strana.

Blokirat će se svi kolačići i podaci web-lokacije s drugih web-lokacija, čak i ako je web-lokacija dopuštena na popisu iznimaka.

B.3. Dopuštanje ili blokiranje kolačića određene web-lokacije

Ako dopustite kolačiće prema zadanim postavkama, još uvijek možete blokirati kolačiće s određene web-lokacije.

1.Otvorite Chrome na računalu.

2. U gornjem desnom kutu kliknite Više, a zatim Postavke.

3. Pri dnu kliknite Napredno.

4. U odjeljku "Privatnost i sigurnost" kliknite Postavke sadržaja.

5. Kliknite stavku Kolačići.

6. Pored stavki "Blokiraj", "Izbriši pri izlazu" ili "Dopusti" kliknite Dodaj.

7. Unesite web-adresu.

8. Da biste napravili iznimku za cijelu domenu, umetnite [*.] ispred naziva domene. Na primjer, [*.]google.com odnosit će se na drive.google.com i calendar.google.com.

Možete navesti i IP adresu ili web-adresu koja ne počinje s http://.

9. Kliknite Dodaj.

10. Da biste uklonili iznimku koju više ne želite, desno od web-lokacije kliknite Više, a zatim Ukloni.

Napomena: ako Chromebook upotrebljavate na poslu ili u školi, možda nećete moći promijeniti tu postavku. Ako vam je potrebna dodatna pomoć, obratite se administratoru.

B.4. Brisanje kolačića nakon zatvaranja Chromea

Web-lokacijama možete dopustiti da pamte informacije tijekom sesije pregledavanja, ali da automatski izbrišu kolačiće kada zatvorite Chrome.

1.Otvorite Google Chrome na računalu.

2.U gornjem desnom kutu kliknite Više, a zatim Postavke.

3.Pri dnu kliknite Napredno.

4.U odjeljku "Privatnost i sigurnost" kliknite Postavke sadržaja.

5.Kliknite stavku Kolačići.

6.Uključite Zadrži lokalne podatke samo dok ne napustim preglednik.

Ukoliko imate više pitanja ili postoje određene nejasnoće, možete kontaktirati Google i njihov  ured za zaštitu privatnosti, a možete se obratiti i Agenciji za zaštitu osobnih podataka u Republici Hrvatskoj.

Kako možete kontrolirati kolačiće?

Kolačiće možete kontrolirati i/ili izbrisati prema želji.

Možete izbrisati sve kolačiće koji su već pohranjeni na računalu, a postavke većine preglednika omogućuju blokiranje pohrane kolačića.

Ukoliko blokirate kolačiće, možda ćete pri svakom posjetu web-mjestu morati ručno prilagođivati neke željene postavke, a određene usluge i funkcije možda neće biti dostupne.

Posjetitelj može promijeniti način na koji se koriste kolačići upravljajući pristankom danim kao dio postavka privatnosti na našoj Internet stranici ili u pregledniku ili aplikaciji, uključujući blokiranje ili uklanjanje onih koji dolaze iz Internet trgovine (i drugih internet stranica). Da biste to učinili, promijenite postavke preglednika ili aplikacije. Način uklanjanja razlikuje se ovisno o korištenom internet pregledniku. Informacije o brisanju kolačića trebaju se nalaziti na kartici "Pomoć" odabranog internet preglednika. Brisanje kolačića nije isto što i brisanje osobnih podataka od strane voditelja osobnih podataka dobivenih putem kolačića.

Na primjer, u pregledniku Internet Explorer kolačići se mogu mijenjati iz: Alati -> Internet mogućnosti -> Privatnost; u pregledniku Mozilla Firefox: Alati -> Opcije -> Privatnost; dok ste u pregledniku Google Chrome: Postavke -> Prikaži napredne postavke -> Privatnost -> Postavke sadržaja -> Kolačići. Pristupni putevi mogu se razlikovati ovisno o inačici preglednika koja se koristi.

Detaljne informacije o upravljanju kolačićima na mobilnom telefonu ili drugom mobilnom uređaju mogu se pronaći u korisničkom priručniku određenog telefona ili mobilnog uređaja.

Također je moguće blokirati kolačiće treće strane uz istovremeno prihvaćanje kolačića koje izravno koristi voditelj obrade (opcija "blokiraj kolačiće trećih strana").

Kakve će posljedice imati uklanjanje ili blokiranje kolačića?

Ograničavanje upotrebe kolačića na određenom uređaju sprječava ili značajno otežava pravilnu upotrebu Internet trgovine, na primjer, može biti povezano s nemogućnošću održavanja sesije prijave.

Možete izbrisati sve kolačiće koji su već pohranjeni na računalu, a postavke većine preglednika omogućuju blokiranje pohrane kolačića. Ako blokirate kolačiće, možda ćete pri svakom posjetu internet mjestu morati ručno prilagođivati neke željene postavke, a određene usluge i funkcije možda neće biti dostupne.

NaniNails vam omogućuje da u bilo kojem trenutku ažurirate postavke o kolačićima.

Kako obrisati kolačiće?

Ukoliko svojim preferencijama ne želite upravljati putem mjesta na našoj internet stranici, obavještavamo vas da trenutno postoji nekoliko web-stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise.

Više se možete informirati na sljedećim web stranicama:

www.allaboutcookies.org

www.youronlinechoices.com/hr

www.aboutads.info/choices

https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

http://www.addthis.com/privacy/privacy-policy

 

Uz navedeno od velike pomoći mogu vam biti i sljedeće web stranice

European Interactive Digital Advertising Alliance (EU)

Safari (Desktop)

Internet Advertising Bureau (US)

Safari (Mobile)

Internet Advertising Bureau (EU)

Android Browser

Google Chrome

Opera

Internet Explorer

Opera Mobile

Mozilla Firefox

 

Ostala pitanja

Ukoliko nas želite kontaktirati u vezi ovih Pravila ili načina na kojeg web stranica koristi vaše podatke, molimo vas da se obratite našem službeniku za zaštitu podataka na e-mail:peterek@naninails.cz ili na adresu, NaniNails, Baška 278, 739 01 Baška.

Vrati se na vrh

Trenutačna zamjena i produljeno jamstvo

Uvjeti pružanja usluge Neposredna zamjena

Usluga Neposredna zamjena robe nudi zamjenu pogrešnog proizvoda za novi, eventualno adekvatni. Pod pojmom „adekvatni proizvod“ misli se proizvod u smislu ispravne funkcionalnosti te stanja prvobitnog vraćenog proizvoda.

Usluga Neposredna zamjena uvjetovana je izabranim proizvodima i jamči kupcu zamjenu pogrešnog proizvoda bez čekanja.

Neposredna zamjena robe vrijedi dokle god je proizvod pod jamstvom, znači 24 mjeseca. U slučaju korištenja usluge Neposredna zamjena, trajanje jamstva se ne mijenja, ostaje isto kao kod pogrešnog proizvoda, ne produljuje se.

Korištenjem usluge Neposredna zamjena usluga je iskorištena i njezina valjanost se ne produljuje.

Uslugu Neposredna zamjena možete primijeniti na prodajnik mjestima, međutim, u slučaju da prodajno mjesto nema isti proizvod na stanju, bit će dostavljen na prodajno mjesto u roku od tri radna dana iz centralnog skladišta (adresa NaniNails s.r.o., K Čističce 218, 73925 Sviadnov). Kupac će ovu informaciju primiti putem e-pošte. U slučaju da proizvod nije na stanju ni u centralnom skladištu, kupcu će biti ponuđen sličan proizvod ili će mu biti vraćen novac za uslugu i podnijeti će se standardna reklamacija. U slučaju da kupac izabere sličan prozvod, razlika cijene bit će vraćena kupcu, ili obratno, kupac je dužan doplatiti razliku.

Na robu koja je mehanički oštećena, usluga Neposredna zamjena ne može se primjeiti.

Cijena usluge Neposredna zamjena je 15% od cijene proizvoda.

 

Uvjeti pružanja usluge Produljeno jamstvo

Usluga produljeno jamstvo nudi produljenje zakonskog jamstva od 24 mjeseci za jednu godinu. Kupite li ovu uslugu, jamstvo na proizvod bit će 3 godine (36 mjeseci).

Usluga produljeno jamstvo odnosi se na određene proizvode i produljuje kupcu jamstvo za jednu godinu .

Nakon uplate usluge produljeno jamstvo, zajamčen vam je besplatan popravak produkta ili zamjena za novi. U slučaju da popravak ne bude moguć, a na stanju nemamo novi komad, kupcu će biti ponuđen proizvod s istim ili boljim parametrima.

Usluga produljeno jamstvo ne odnosi se na mehanički oštećenu robu.

Cijena usluge produljeno jamstvo je 15 % od cijene proizvoda.

 

Ovi su uvjeti usluge valjani i učinkoviti od 25. 5. 2018

Vrati se na vrh

Obavijest za Facebook

Obavijest o zaštiti podataka

NaniNails s.r.o.,(u daljnjem tekstu: NaniNails) kao administrator pagea „NaniNails Hrvatska“ u sklopu društvene mreže Facebook je voditelj obrade vaših osobnih podataka. Meta Platforms Ireland Ltd je voditelj obrade vaših osobnih podataka. U svakom trenutku NaniNails možete kontaktirati putem e-maila službenika za zaštitu podataka peterek@naninails.cz ili na adresu, NaniNails s.r.o., Baška 278, 739 01 Baška, MBO: 29391920, zapisan u trgovačkom registru Županijskog suda u Ostravi, odjel C, uložak broj 38419.

Pročitajte ovu obavijest pažljivo kako biste razumjeli zašto i kako prikupljamo vaše osobne podatke koristeći alate koje Meta Platforms Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Ireland (dalje u tekstu: Meta) koristi i nudi kao uslugu svojim korisnicima te kako će se oni koristiti.

U ovoj obavijesti opisujemo podatke koje obrađujemo radi pružanja podrške Facebooku, Instagramu, Messengeru i drugim proizvodima te značajkama koje Meta nudi ili koje Meta obrađuje u sklopu pružanja svoje usluge nama kao voditelju obrade.

Dodatne alate i informacije možete pronaći i u postavkama Facebooka i postavkama Instagrama.

Kako bismo vam praktično dočarali na što se sve prethodne aktivnosti odnose kao primjer navodimo:  kada nam pošaljete upit putem Facebook poruke, naši administratori  u sklopu odgovora na istu obradit će vaše osobne podatke; vaši podaci obradit će se i u slučajevima kada organiziramo nagradnu igru, no tada ćemo vas dodatno o svim vašim pravima obavijestiti i u sklopu Pravila o nagradnom natječaju.

Putem društvenih mreža NaniNails vas obavještava o uspjesima i ciljevima kompanije, dostavlja vam obavijesti o proizvodima, uslugama i cijenama, dijeli vijesti o nagradnim igrama, promotivnim akcijama i događajima koji bi vas mogli zanimati, sve temeljem legitimnog interesa i/ili privole ovisno o vrsti aktivnosti koju provodi.

Obrađujemo prilikom provođenja prethodno navedenih aktivnosti vaše osobne podatke, što može uključivati ime, prezime, e-mail, spol, nadimak, osobne fotografije ili druge vrsta slika koje ste podijelili s nama, vaša opredjeljenja ukoliko ste ih podijelili s nama, vaše  komentare koje ste podijelili s nama ili pak vaše interese i događaje koje mislite da su važni te ste ih podijelili s nama.

Vaši osobni podaci mogu se obrađivati u različite svrhe, ako je to neophodno za poštivanje zakonskih obveza (npr. za dostavljanje podataka sudovima ili organima kaznenog progona), ako ste pristali na odgovarajuću obradu ili ako je obrada na drugi način zakonita prema obvezujućim propisima ili internim aktima NaniNails. Ako se podaci obrađuju u drugu svrhu, prije obrade pružit ćemo vam informacije o toj drugoj svrsi te sve druge relevantne informacije.

Pristup vašim osobnim podacima ima Meta. Ovlaštene treće strane možda će trebati pristupiti ili pohraniti osobne podatke ako to zahtijevaju ili dopuštaju obvezujući propisi (npr. državna tijela, sudovi, vanjski savjetnici i druge treće osobe koje se smatraju javnim tijelima).

Obrađivat ćemo prikupljene podatke onoliko dugo koliko je potrebno za svrhe radi koje su prikupljeni. Ako se obrada temelji na vašoj privoli imate pravo u bilo kojem trenutku povući privolu. Povlačenje neće utjecati na zakonitost obrade na temelju privole prije njezina povlačenja, a vaši podaci koje obrađujemo na temelju iste prestat ćemo obrađivati.

Ako je pokrenut sudski, upravni ili izvansudski postupak, osobni se podaci mogu pohraniti do kraja takvog postupka, uključujući i moguće razdoblje za izjavljivanje pravnih lijekova. NaniNails će određene osobne podatke čuvati u vremenskom periodu koji propisuje zakon odnosno propis koji obvezuje voditelja obrade na čuvanje podataka, primjerice ukoliko ste nam poslali neki prigovor putem privatne poruke na Facebook-u ili ako ste od nas zahtijevali ostvarenje nekih vaših prava, konverzaciju ćemo čuvati kako bismo razmotrili vaše zahtjeve, a sve vezano uz izvršavanje naših obveza propisanih važećim zakonima RH.

Vaša prava su sljedeća: pravo na pristup, pravo na ispravak, pravo na brisanje („pravo na zaborav“), pravo na ograničenje obrade, pravo na prigovor te pravo na prenosivost podataka. Više o svojim pravima i načinu na koji koristimo vaše osobne podatke možete saznati na https://www.naninails.hr/o-kupnji/#osobni-podaci-i-njihova-zastita

Ako želite koristiti jedno ili više od gore navedenih prava, slobodno kontaktirajte našeg službenika za zaštitu podataka koji će vam rado pomoći u svakom trenutku.

Ako niste zadovoljni kako smo prikupili ili upotrijebili vaše osobne podatke, možete podnijeti formalnu pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Naši kontakt podaci:

Naziv tvrtke: NaniNails s.r.o.

Adresa: Baška 278, 739 01 Baška

Službenika za zaštitu podataka možete dobiti putem: peterek@naninails.cz ili na adresu: NaniNails s.r.o., Baška 278, 739 01 Baška.

Kako podatke o vama prikuplja i obrađuje NaniNails kao korisnika Facebook pagea „NaniNails Hrvatska“?

NaniNails kao voditelj obrade osobnih podataka korisnika Facebook pagea „NaniNails Hrvatska “ koristi vaše osobne podatke kako bi vama kao korisnicima omogućio korištenje usluga i aktivnosti koje pruža putem Facebook pagea, stvorio bazu podataka korisnika u svrhu unapređenja usluge i/ili marketinga, kontaktirao korisnike radi dostave marketinških obavijesti, poboljšao oglašivačke i promocijske aktivnosti te analizirao upotrebu Facebook pagea.

Također, osobni podaci mogu se koristiti za rješavanje problema, provedbu administracijskih zadataka te uspostavljanje kontakta s korisnicima.

Uvid u osobne podatke korisnika Facebook pagea „NaniNails Hrvatska“ može imati administrator  i to u  sklopu izvršavanja  svoga djelokruga posla. Uz administratora imenovanog od strane voditelja obrade uvid u podatke mogu imati i pravne osobe koje sudjeluju u izvršavanju pravnih odnosa sa korisnicima kao što su informatička podrška, marketinška podrška, društva koja su povezana sa NaniNails, javna tijela koja zahtijevaju dostavu osobnih podataka u skladu sa propisima koji obvezuju NaniNails, a o čemu NaniNails vodi propisane evidencije aktivnosti obrade.

Meta proizvodi

Meta proizvodi obuhvaćaju Facebook (uključujući Facebookovu mobilnu aplikaciju i preglednik u aplikaciji), Messenger, Instagram (uključujući aplikacije kao što su Direct i Boomerang), Moments, AR Studio, Audience Network i mnoge druge značajke, aplikacije, tehnologije, softver, proizvode ili usluge koje nudi Meta Inc. ili Meta Ireland Limited.

Meta proizvodi obuhvaćaju i alate za Facebook Business, tj. alate koje koriste vlasnici web-mjesta i izdavači, razvojni programeri aplikacija, poslovni partneri (uključujući oglašivače) te njihovi klijenti kao usluge za podršku poslovanju i razmjenu podataka s Facebookom, kao što su dodaci za društvene mreže (npr. gumb „Sviđa mi se” i „Dijeli”) te Facebookovi SDK-ovi i API-jevi.

Meta proizvodi ne uključuju određene proizvode ni usluge koji se nude na Facebooku, a koji imaju zasebna pravila o privatnosti i uvjete pružanja usluge, npr. Workplace, Free Basics i Dječji Messenger.

Koje podatke prikuplja Meta kada vi koristite Facebook page „NaniNails Hrvatska“?

Kada korisnik stisne ˝like˝ odnosno ˝sviđa mi se˝ na Facebook pageu „NaniNails Hrvatsla˝ voditelja obrade, prikupljaju se vaši podaci od strane Meta-e.

Vrste podataka koje Meta prikuplja o vama ovise o načinu na koji upotrebljavate njihove proizvode.

U postavkama Facebooka i postavkama Instagrama možete saznati kako pristupiti podacima koji se prikupljaju i kako ih izbrisati.

Podaci koji se prikupljaju korištenjem Facebook pagea od strane Meta-e su:

- sadržaj, komunikacija i drugi podaci koje unosite prilikom upotrebe Facebook proizvoda i usluga, ali i podaci koje unesete kada se registrirate za korisnički račun, kreirate ili dijelite sadržaj te kada šaljete poruke ili komunicirate s drugima (npr. lokacija fotografije ili datum izrade dokumenta),

- sadržaj i komunikacije koje vi i drugi pružate kako bi analizirali kontekst neke objave,

- podaci s posebnim zaštitama (npr. ukoliko ste odabrali pružiti podatke o svojim vjerskim stavovima, političkim stavovima, za koga se „zanimate” ili o svom zdravlju u poljima svog profila na Facebooku ili u sklopu opcije Životni događaji),

- podaci o vašem imenu i prezimenu i/ili nadimku i/ili korisničkom imenu, stranicama, korisničkim računima, znakovima i grupama s kojima ste povezani te o načinu interakcije s njima (npr. osobe s kojima najviše komunicirate ili grupe čiji ste još član),

- podaci za kontakt ako ih odlučite prenijeti, sinkronizirati ili uvesti s uređaja (iz adresara, popisa poziva ili povijesti popisa SMS poruka), a Meta ih upotrebljava, primjerice, da bi vam pomogao pronaći poznanike,

- podaci o tome kako upotrebljavate Meta proizvode, ali i naše proizvode npr. podaci o vrsti sadržaja koje pregledavate i na koje reagirate, značajkama koje upotrebljavate, vašim aktivnostima, ljudima ili korisničkim računima s kojima stupate u interakciju te podatke o vremenu, učestalosti i trajanju vaših aktivnosti,

- podaci s računala, telefona, povezanih televizora i drugih uređaja povezanih s internetom koje upotrebljavate i koji se integriraju s Meta proizvodima te podaci na različitim uređajima koje upotrebljavate (npr. Meta upotrebljava prikupljene podatke o vašoj upotrebi njihovih proizvoda kako bi personalizirali sadržaj (uključujući oglase) ili značajke koje vidite kada upotrebljavate njihove proizvode na drugom uređaju kao što je prijenosno računalo ili tablet),

- svojstva uređaja (npr. operacijski sustav, verzije hardvera i softvera, razina punjenja baterije, snaga signala), radnje na uređaju (npr. podaci o radnjama i postupcima izvršenima na uređaju, poput toga je li prozor u prvom planu ili pozadini, ili o pokretima miša (što pomaže razlikovati ljude od botova), jedinstvene identifikatore, identifikatore uređaja poput onih iz igara, aplikacija ili korisničkih računa, signali Bluetootha i podaci o obližnjim Wi-Fi pristupnim točkama, pratilicama i odašiljačima mobilne telefonske mreže,

- podaci iz postavki uređaja (npr. GPS lokaciji),

- podaci kao što su naziv vašeg davatelja usluge mobilne mreže ili davatelja usluga interneta, jezik, vremenska zona, broj mobitela, IP adresa, brzina veze i, u nekim slučajevima, podaci o drugim uređajima koji su u blizini ili na vašoj mreži,

- podaci iz kolačića: podaci iz kolačića pohranjeni na vašem uređaju uključujući identifikatore kolačića i postavke (više pročitajte u odjeljku u kojem navodimo više o kolačićima),

- podaci od partnera (npr. oglašivači, razvojni programeri aplikacija i izdavači mogu Meta-i slati podatke putem poslovnih alata koje upotrebljavaju, uključujući Facebookove dodatke za društvene mreže (kao što je gumb „Sviđa mi se”), prijavu putem Facebooka, Meta API-je i SDK-ove ili Meta piksel),

- podaci iz svih Meta proizvoda i uređaja (npr. povezujemo podatke o vašim aktivnostima na različitim Meta proizvodima i uređajima kako bismo pružili prilagođenije i dosljednije iskustvo na svim Facebookovim proizvodima koje upotrebljavate gdje god ih upotrebljavali),

- podaci koji se odnose na lokaciju (npr. gdje živite, mjesta na koja volite ići, poduzeća i ljudi u blizini kojih se nalazite),

- podaci koji proizlaze iz prepoznavanja lica,

- oglase i druge sponzorirane sadržaje (npr. podaci o tome što vas zanima, vašim aktivnostima i vezama).

Važno je ponoviti, NaniNails je voditelj obrade samo u odnosu na podatke korisnika Facebook pagea. Moramo vam naglasiti kako je i Meta, također samostalni voditelj obrade podataka u odnosu na sve vaše podatke s obzirom da koristite njihove proizvode te ih upotrebljavaju ovisno o vašim odabirima.

NaniNails ne prikuplja sve podatke koje prikuplja, obrađuje i pohranjuje Meta kako bi pružio i podržavao svoje proizvode i povezane usluge opisane uUvjetima upotrebe Facebooka i Uvjetima upotrebe Instagrama.

O podacima koje o vama prikuplja Meta još pogledajte i na: https://hr-hr.facebook.com/policy.php

Svrhe za koje se vaši podaci prikupljaju su:

 • pružanje, personalizacija i poboljšanje proizvoda (npr. radi isporuke proizvoda, uključujući personalizaciju značajki),
 • pružanje mjerenja, analitike i drugih poslovnih usluga,
 • promicanje sigurnosti, integriteta i zaštite,
 • komunikacija s vama kako bismo vam slali marketinške obavijesti, komunicirali s vama o našim proizvodima i slali vam obavijesti o našim pravilima i uvjetima,
 • vaše podatke upotrebljavamo i da bismo vam odgovorili na upite te
 • istraživanje i inovacije za društveno dobro.

Više o svrhama za koje Meta koristi vaše podatke pogledajte na: https://hr-hr.facebook.com/policy.php.

Kako podatke o vama dijeli Meta

Vaši podaci dijele se s drugima na sljedeće načine:

A) Dijeljenje na Meta proizvodima

B) Sadržaj koji drugi dijele ili ponovno dijele o vama

C) Podaci o vašem aktivnom statusu ili prisutnosti na Facebooku ili na našem Facebook pageu „NaniNails Hrvatska“

D) Novi vlasnik

E) Dijeljenje s partnerima – trećim stranama

Meta surađuje s partnerima – trećim stranama koji mu pomažu u isporuci i poboljšavanju proizvoda ili upotrebljavanju poslovnih alata kako bi povećali svoje poslovanje.

NaniNails kao voditelj obrade ne dijeli podatke koji vas osobno identificiraju niti može utjecati na način na koji će se svi vaši podaci od strane Meta-e prikupiti, za što će se koristiti te kome se dijeliti.

Morate znati da Meta oglašivačima pruža izvješća o kategorijama ljudi koji vide njihove oglase i o učinku njihovih oglasa, a sve kako bi Meta podijelio podatke o vama kako bi pružili analitička i mjerna izvješća svojim partnerima.

Nadalje, Meta pruža podatke i sadržaj prodavateljima i davateljima usluga koji podržavaju njihovo poslovanje, istraživačkim partnerima i akademskoj zajednici radi provedbe istraživanja koja promiču učenje i inovacije kojima se poboljšavaju otkrića i inovacije na području opće društvene skrbi, tehnološkog napretka, javnog interesa, zdravlja i dobrobiti te s tijelima za provedbu zakona ili na temelju pravnih zahtjeva.

Zadržavanje podataka, deaktiviranje i brisanje korisničkog računa

Meta pohranjuje podatke sve dok više nisu nužni za pružanje usluga i Meta proizvoda ili dok vaš korisnički račun ne bude izbrisan – ovisno o tome što nastupi ranije.

Ta odluka koja se donosi od slučaja do slučaja ovisi o stvarima kao što je priroda podataka, zašto se prikupljaju i obrađuju te relevantne pravne ili operativne potrebe zadržavanja. Na primjer, kada tražite nešto na Facebooku, možete pristupiti toj pretrazi i izbrisati je iz svoje povijesti pretraživanja u svakom trenutku, no zapis o toj pretrazi Facebook briše nakon 6 mjeseci.

Ako podnesete kopiju svog identifikacijskog dokumenta koji izdaje primjerice Vlada za potrebe provjere korisničkog računa, Facebook briše tu kopiju 30 dana nakon podnošenja.

Kada izbrišete svoj korisnički račun, Facebook briše sadržaje koje ste objavili, kao što su vaše fotografije i novi statusi, i kasnije više nećete moći doći do tih podatka. Podaci koje su drugi podijelili o vama nisu dio vašeg korisničkog računa i neće se izbrisati. Ako ne želite izbrisati svoj korisnički račun, već samo privremeno prestati upotrebljavati proizvode, umjesto toga možete deaktivirati svoj korisnički račun.

Kako biste izbrisali svoj korisnički račun u bilo kojem trenutku, posjetite postavke Facebooka i postavke Instagrama.

Podacima koje je Facebook primio o vama, Facebook može pristupiti i može ih čuvati tijekom dužeg razdoblja ako su predmet pravnog zahtjeva ili obveze, vladine istrage ili istraga mogućih povreda važećih uvjeta ili pravila ili iz drugih razloga, a sve da bi spriječili moguću štetu.

Također, Facebook zadržava podatke iz računa koji su onemogućeni zbog kršenja uvjeta barem godinu dana da bi spriječio ponavljanje zloupotrebe ili drugo kršenje uvjeta.

Kako Meta dijeli i prenosi podatke u sklopu globalnih usluga koje i NaniNails koristi?

Meta dijeli podatke na globalnoj razini, kako interno unutar tvrtki tako i prema van sa svojim partnerima i s osobama s kojima se povezujete i s kojima dijelite sadržaj širom svijeta u skladu s ovim pravilima.

Podaci koje kontrolira Meta bit će preneseni ili poslani u Sjedinjene Američke Države ili druge zemlje izvan države u kojoj živite.

Kao korisnike Facebooka, ali i kao korisnike Facebook pagea „NaniNails Hrvatska“ moramo vas obavijestiti kako Meta od 7 mjeseca 2020. godine ne bi smio izvoziti podatke izvan prostora EU. Posljedica je to presude SCHREMS II. Nažalost, ne možemo vam jamčiti da Meta to i ne čini, no obavještavamo vas kako činimo sve što je u našoj moći da pronađemo validno rješenje kako bi vaši podaci bili sigurni i kako biste i dalje uživali u sadržajima na našem Facebook pageu. Sigurnost naših korisnika nam je na prvom mjestu.

Kako možete ostvarivati svoja prava koja vam daje GDPR od strane Meta-e?

Temeljem Opće uredbe o zaštiti podataka imate pravo pristupiti svojim podacima te ih ispraviti, prenositi i izbrisati.

Saznajte više o tim pravima i saznajte kako možete ostvarivati svoja prava i u postavkama Facebooka i postavkama Instagrama. Također imate pravo na prigovor i ograničenje određene obrade svojih podataka.

 To uključuje:

• pravo na podnošenje prigovora na obradu vaših podataka za potrebe izravnog marketinga koje možete ostvariti upotrebom poveznice „otkaži pretplatu” u takvim marketinškim komunikacijama i

• pravo na podnošenje prigovora na obradu vaših podataka kada izvršavamo zadatak u javnom interesu ili u cilju svojih legitimnih interesa ili legitimnih interesa treće strane. Možete ostvariti to pravo na Facebooku i na Instagramu.

Kako postaviti pitanja Meta-i?

Možete saznati više o načinu zaštite privatnosti na Facebooku i na Instagramu.

Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem pošte na e-mail našeg službenika za zaštitu podataka  peterek@naninails.czili na adresu, NaniNails s.r.o., Baška 278, 739 01 Baška.

Također se možete obratiti društvu Meta, putem interneta ili pošte na:

META PLATFORMS IRELAND Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska

Kontakt službenika za zaštitu podataka:

 https://www.facebook.com/help/contact/540977946302970

Ukoliko niste zadovoljni načinom na koji se prikupljaju i obrađuju vaši osobni podaci možete se obratiti vodećem nadzornom tijelu Facebook-a, Irskom povjereniku za zaštitu podataka ili Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.

Više o Facebook pravilima privatnosti možete saznati na: https://hr-hr.facebook.com/policy.php

Sporove koje imate s Meta, a u vezi s pravilima o zaštiti privatnosti i povezanim praksama možete riješiti putem društva TrustArc.

Društvu TrustArc možete se obratiti putem njegova web-mjesta.

Za moguće sporove s NaniNails obratite nam se na gore navedene kontakt podatke.

Druge web stranice i Facebook pagevi

Ova obavijest se odnosi samo na upotrebu i korištenje podataka koje NaniNails prikuplja od korisnika (ispitanika).putem.Facebook.pagea,„NaniNails.Hrvatska“.(https://www.facebook.com/naninailshrvatska/) koristeći IT sustave i tehnologije koje koristi Meta.

Druge stranice, osim prethodno navedenih, kojima se može pristupiti putem Facebook pagea imaju vlastite izjave o povjerljivosti. Ako preko Facebook pagea „NaniNails Hrvatska“ kao voditelja obrade korisnik posjeti jednu ili više drugih web stranica NaniNails preporučuje korisnicima da pregledaju izjavu o povjerljivosti podataka te stranice.

NaniNails nije odgovoran za načine i uvjete rada trećih strana kao i za način i uvjete rada Meta-e te vam upravo zbog toga pružamo ovu obavijest kako biste mogli biti svjesni svega vezanog uz prikupljanje vaših osobnih podataka.

Vrati se na vrh

Praćenje pošiljaka

Za slanje pošiljki koristimo usluge prijevoznika Overseas Express, Hrvatska pošta ili mjesta za preuzimanje Packeta. Za praćenje svojeg paketa kliknite na jednu od poveznica u nastavku, ovisno o tome kojeg ste prijevoznika u narudžbi odabrali.

Overseas Express

Hrvatska pošta

Vrati se na vrh
arrow car cart clock hat letters menu kocka_7 kocka_11 kocka_3 nani3 kocka_6 kocka_8 kocka_5 nani5 kocka_2 kocka_10 kocka_vanoce_10 kocka_2 kocka_1 kocka_12 kocka_4 person search star